Eddy Bruyninckx "Overheidsmanager van het jaar"

Print
ddy Bruyninckx, afgevaardigd bestuurder van het autonoom havenbedrijf Antwerpen, is door de Vlaamse Vereniging voor Bestuurskunde en Bestuurswetenschappen (VVBB) uitgeroepen tot "Nederlandstalige Overheidsmanager van het jaar". Dat bevestigt Patrick Staes van de VVBB vrijdag.
Bruyninckx kreeg de prijs voor zijn managementkwaliteiten en ruimtelijke visie bij het leiden van een van de economische poorten van Vlaanderen, de haven van Antwerpen.

Eddy Bruyninckx is sinds 1997 gedelegeerd bestuurder van het Autonoom Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Hij begon zijn loopbaan in 1974 als assistent van professor Herman Deleeck aan de Antwerpse universiteit Ufsia. In 1977 werd hij inspecteur van financiën en van 1981 tot 1986 was hij adjunct-kabinetschef van Gaston Geens (CVP).
Nadien leidde hij als secretaris-generaal van 1987 tot 1990 de Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen (SERV) en in maart 1991 werd hij opnieuw kabinetschef van Geens. Op 1 maart 1992 volgde hij Fernand Suykens op aan het hoofd van de haven van Antwerpen.
De VVBB wil met het toekennen van de prijs de aandacht vestigen op het groeiende belang van een modern overheidsmanagement in België. De prijs, die voor de zevende maal werd toegekend, bestaat uit een kunstwerk van Henk Vis.