Van Dyck wint menmarathon

ZUTENDAAL -

De internationale samengestelde menwedstrijd in de bos- en heiderijke omgeving van de Stalkerheide in Zutendaal heeft zondag duizenden toeschouwers gelokt. Op het hoofdterrein was het naar adem snakken. Maar in de veiligheidszone voor elke hindernis viel geen mens te bespeuren. Vandaar dat iedereen optimaal het gebeuren kon gadeslaan. De winnaar van de dag werd Eddy Van Dyck. Hij won de vierspanwedstrijd voor paarden.

J.H.

BR>Geen Felix Brasseur, geen Gert Schrijvers of Henk Van der Wiel bij de deelnemers. Wie anders dan Eddy Van Dyck zou dan de vierspanpaarden domineren? Met een riante voorsprong van 18,46 strafpunten oogstte de Antwerpenaar zijn zoveelste overwinning. Het begon al met de dressuurproef. Van Dyck deed daarin zelfs beter dan Achille Snoeys, meervoudig winnaar in Zutendaal. Na de marathon moest Van Dyck echter niemand meer vrezen. Tijdens de vaardigheidsproef mocht Eddy zelfs grof in de fout gaan door drie kegeltjes omver te rijden.

Mia Allo won makkelijk bij de vierspanpony's, terwijl Willy Verbeek triomfeerde in de CAN-dubbelspan. In de C-wedstrijd zorgde Hugo Callebaut voor winst bij de dubbelspan. De marathon vormde helemaal geen probleem, terwijl er in de vaardigheidsproef amper 7,5 strafpunten geoogst werden. De Nederlander Ad Heeren trachtte Callebaut de overwinning af te snoepen. Aanvankelijk leek dat te lukken, maar Heeren pakte 24 strafpunten in zijn vaardigheidsproef. Te veel om Callebaut van de eindzege te houden.