Intertoto-beker: Juventus toch in Europa

Juventus, Montpellier en West Ham hebben via de Intertoto-beker hun ticket afgedwongen voor de UEFA-beker. Vooral voor de Italiaanse grootheid, sedert 1996 drie jaar op rij finalist in de Champions League en vorig seizoen nog verliezend halve finalist, was dit een dwingende noodzaak.

BR>'Juve' had dinsdagavond genoeg aan een gelijkspel tegen Rennes (2-2) nadat het de heenwedstrijd thuis met 2-0 had gewonnen.

Rennes koesterde even hoop op een verrassing. Elhadhi Diouf zette de Fransen na twintig minuten op voorsprong. De Italiaanse veteraan Antonio Conte had snel een antwoord klaar. Gianlucca Zambrotta besliste de tweestrijd in de 72ste minuut: 1-2. Shabani Nonda, Rennes' aanvaller uit Burundi, maakte seconden voor tijd nog gelijk.

De zomerse marathon bleef uiteindelijk vruchteloos voor FC Metz, pas in laatste instantie 'uitgenodigd' ter vervanging van Atletico Madrid, dat via de Spaanse bekerfinale Europees voetbal bereikte. De club van Danny Boffin kreeg in eigen huis het deksel op de neus van West Ham: 1-3 na 0-1 winstcijfers in Londen. Verzwakt door tal van afmeldingen stonden de Fransen bij de rust 0-2 achter. Sinclair (24) en Lampard (43) effenden het pad naar Europa na een afwezigheid van 18 jaar. Metz bleef vechten, trof de dwarslegger, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer via de Joegoslaaf Jestrovic. Tien minuten voor tijd boorde Paulo Wanchope met een derde bezoekende treffer alle Franse hoop de grond in. In de slotminuten kreeg Boffin nog geel.

Hamburger SV kon niet verder bouwen op het 1-1 gelijkspel bij Montpellier. Oliver Sorlin vlakte in de terugwedstrijd het openingsdoelpunt van Tony Yeboah uit: 1-1. De strafschoppenreeks werd HSV fataal. De Franse doelman Stéphane Cassard, terug na een maand op non-actief wegens een breuk aan een middenhandsbeentje, stopte drie strafschoppen.