Suzuki-team van Sylvain Geboers draait op volle toeren

BALEN -

Vier piloten in de top acht: dat was het knappe resultaat van de Suzuki-piloten van Sylvain Geboers in de GP 250cc in Nismes afgelopen weekend. Mickael Pichon stapte in zijn derde WK-wedstrijd voor de eerste keer op het podium (tweede plaats). Coppins (6de), Giesbers (7de) en Jorgensen (8ste) maakten het feestje compleet.

Jürgen SCHROOTEN

BR>

Mickael Pichon begint stilaan zijn draai te vinden in het wereldkampioenschap. In Polen en Luxemburg liet hij bij momenten al zien dat hij heel wat in zijn mars heeft, in Nismes presteerde hij twee reeksen op hoog niveau. Gevolg: knappe tweede plaats. «Spijtig dat ik op een superieure Bolley ben gebotst,» aldus Pichon. «Anders had ik wellicht mijn eerste GP-zege gepakt. Maar ik mopper niet: het rijden is goed en de motor bolt lekker. We zitten perfect op schema met het oog op volgend jaar.»

Team-manager Sylvain Geboers was natuurlijk tevreden met de prestaties van zijn jongens. «Dat zou voor mijn part iedere week mogen gebeuren,» lacht hij. «De volgende stap is om dit seizoen nog een GP-zege te pakken. Ja, dat zit er volgens mij in. Pichon heeft zich enorm snel aangepast. Je moet weten dat hij twee maanden niet had gereden toen hij hier arriveerde. Bovendien sukkelt hij al een heel tijdje met zijn handen (die volstaan met blaren, nvdr), zijn de circuits totaal onbekend voor hem en is hij niet meer gewoon om reeksen van 40 minuten en twee ronden te rijden. En toch speelt hij vooraan al mee. Eigenlijk had ik dat ook verwacht: hij is op en top professional en is enorm eergierig. Daarom zie ik hem vooral in de laatste GP in de VS heel dicht eindigen. Hij wil sportieve revanche nemen op Honda America dat hem dit jaar heeft ontslagen. Maar het hoofddoel is 2000. Alles staat in het teken van volgend seizoen. Ik heb vorig jaar al een stapje moeten terugzetten, in 2000 wil ik met Pichon opnieuw meestrijden voor de wereldtitel.»

Andere opmerkelijke piloot in het team van de Balenaar is de Nieuw-Zeelander Joshua Coppins. De

Kiwi

startte het seizoen als derde piloot, maar ontpopte zich tot één van de subtoppers in het WK 250cc. «Ik wist wel dat hij dit jaar vooruitgang ging boeken,» aldus Geboers, «maar dat hij zo'n grote stap vooruit zou zetten, had ik niet verwacht.» Als beloning start Coppins volgend jaar als de nummer twee, naast Pichon. «Die jongen verdient dat gewoon. Ik kon moreel gezien ook niet anders.»