Jean Alesi volgend seizoen naar Prost-team

Jean Alesi rijdt het volgende Formule 1 seizoen voor het team Prost-Peugeot. Alain Prost heeft dinsdagnamiddag in de zetel van het team Prost Grand Prix in het Franse Guyancourt aangekondigd dat er een akkoord is getekend met de Franse piloot.

BR>De komst van Alesi naar de renstal van de viervoudige wereldkampioen was verwacht. Alesi had zich tijdens de Grote Prijs van Hongarije, tien dagen geleden, nog serieus kwaad gemaakt op zijn huidig team Sauber. Drie ronden voor het einde viel hij wegens pech uit. Alesi maakte toen bekend het Sauber-team zo snel mogelijk te willen verlaten. In de stand om het wereldkampioenschap staat hij op de vijftiende plaats, met een punt. De piloot uit Avignon had er even aan gedacht uit te wijken naar het CART-kampioenschap in de Verenigde Staten.

Na Tyrrell, Ferrari, Benetton en Sauber, elf jaar F1, 162 Grote prijzen, twee poles (Italië in 1994 en 1997) en een overwinning met Ferrari in Canada (1995) moet de 35-jarige Jean Alesi nu het Prost-team op de sporen zetten na twee teleurstellende seizoenen.

Jean Alesi, die nu voor zijn vriend Alain Prost zal werken, was eerder zijn ploegmaat bij Ferrari in 1991.