Vlaanderen 2002 scoort bij juniores

REMOUCHAMPS -

Het negeren van ploegtucht brengt weinig op. Dat heeft het Saeco-Mapei-duo Bjorn Leukemans-Jehudi Schoonacker vorige zondag in de finale van het beloftenkampioenschap te Frasnes ondervonden.

BR>Dat het ook anders kan, werd op nagenoeg hetzelfde tijdstip en eveneens op Waalse bodem door de juniores van Vlaanderen 2002 bewezen. Een goede samenwerking leverde in Remouchamps-Ferriores-Remouchamps naast winnaar Ben Thaens en de tweede plaats van Kevin De Weert nog een zesde stek op voor Sjef De Wilde, en winst in het ploegenklassement.

Nog een kleine vijftig kilometer stonden er op het programma, toen het Vlaanderen 2002-duo Ben Thaens-Kevin De Weert op de zoveelste helling van de dag voor de aanval koos.

"Kevin sprong weg en ik aarzelde geen ogenblik om er naartoe te snellen. Eens we een kleine voorsprong hadden, werkten we samen om een goede bonus bij elkaar te krijgen. Toen het verschil met de eerste achtervolgers tot een tweetal minuten was opgelopen, besloten we om niet meer te forceren en op tempo naar Remouchamps te rijden", aldus de later winnaar Ben Thaens, die in het resterende gedeelte de Rus Abakoumov tot op 34 seconden zag naderen.

"We hielden onze voorsprong nauwgezet in de gaten en hadden nog voldoende reserve om er eventueel nog een lap op te geven. Ook de afspraak over de volgorde waarin we over de eindmeet zouden komen, volgden we op. Kevin kan zeker nog op een tegenprestatie rekenen. Zo gaat het binnen Vlaanderen 2002", vervolgt Ben Thaens. Twaalf maanden geleden sloot hij de Waalse interclub af als 13de en maakte sindsdien heel wat vorderingen.

Ook teammanager Patrick Verschueren was tevreden met de ingesteldheid van zijn poulains. "Er had zelfs nog meer ingezeten maar Jens Renders (die een dag later in Westmalle de bloemen pakte), was in Remouchamps zijn schoenen vergeten."

Het eerste seizoen dat Vlaanderen 2002 met juniors uitpakt gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Ondertussen willen Thaens en De Weert nog in andere wedstrijden hun kunnen tonen. "Woensdag pakken we de klimkoers in Namen aan, daarna trekken we met de nationale selectie richting Italië waar een vierdaagse rittenwedstrijd wacht", besluit Ben Thaens.

au:W.O.