Kevin De Weert laatste keer in België

DUFFEL -

Vorige week zondag geen Kevin De Weert in het peloton van de Omloop van de Vlaamse Gewesten, hoewel hij een opgemerkte figuur was in de volgerscaravaan. De Weert reed zaterdag, samen met ploegmaat Ben Thaens, een sterke wedstrijd in Remouchamps, die hij met een tweede plaats bekroond zag.

H.V.N.

BR> "Thaens en ik zijn op een vijftigtal kilometer van de streep aan de haal gegaan. We diepten de kloof aanzienlijk uit en zijn samen over de finish gekomen. We hebben er wel voor gezorgd dat Thaens net iets eerder de meet overschreed. Hij wordt volgend jaar belofte en kon deze zege beter gebruiken dan ik", vertelde De Weert, die na het WK op de piste in Athene zeer snel de goede wegbenen terugvond.

"Ik was al goed in Luik-La Gleize, maar kwam ten val toen ik alleen op kop reed. Toch werd ik nog vierde. Ik denk dat Athene me wel goed heeft gedaan. Daar heb ik slechts een wedstrijd moeten rijden en heb er voor de rest veel gerust. Ik ben fris teruggekomen en onmiddellijk met de voorbereiding op het WK begonnen. Dat is het volgende doel."

De Weert zit al een tijdje in de preselectie van de WK-junioresploeg, die nu aan haar specifieke voorbereiding begint. Op het BK tijdrijden na, koerst De Weert niet meer in eigen land.

"Volgende week vertrekken we naar Italië en dan volgt een stage die met de Oostenrijkse Jugendtour wordt afgerond. In afwachting van die Italiaanse rittenwedstrijd is het hard werken geblazen. Op aanraden van coach Carlo Bomans ben ik gaan samenwerken met de professionele trainer van de Bond, Jan Van Brabant. Hij schrijft de schema's voor, maar we moeten ze niet strikt volgen. We hebben nauw contact en als de hartslag bijvoorbeeld wijzigt, wordt het schema direct bijgestuurd.

Verder zou ik volgens Bomans nog twee kilo moeten afvallen. Voor Athene was ik ze al kwijt, maar ik heb ze door die rust op het WK teruggewonnen. Of ik een verschil zal merken? Twee kilo minder mee naar boven nemen, zal wel z'n voordelen hebben."