Kempense atleten schrijven geschiedenis

Atletiek

L.Ca.

BR>

MOL -

Met tweemaal goud, eenmaal zilver, tweemaal brons en verschillende ereplaatsen werd het op de Belgische meerkampkampioenschappen in Herve een bijzonder geslaagd Kempens weekend.

En het had nog beter gekund indien enkele atleten niet geblesseerd waren uitgevallen. Het meest gelukkig zondagavond was Herman Hooyberghs. De ligatrainer meerkampen gewaagde zelfs van een historisch kampioenschap.

"Dit hebben we nog niet meegemaakt. Het doet echt deugd dat het werk van de laatste jaren rendeert."

De meeste successen werden behaald bij de seniores mannen. Serge De Smedt bracht het voor elkaar opnieuw Belgisch kampioen te worden. Met 6.938 punten bleef de ARAC-atleet amper 62 punten verwijderd van de gedroomde kaap van 7.000 punten.

Serge stond reeds aan de leiding na de eerste dag. Sterkste nummers waren het kogelstoten met 12.80m, de 400 meter in 49"23, de 110 meter horden in 14"98 en de afsluitende 1500 meter die gewonnen werd in 4'26".

De Wachter out

Voor de grootste verrassing evenwel zorgde Guy Raeymakers. Deze ACHL-atleet, dit seizoen opnieuw begonnen na enkele jaren van inactiviteit, verraste al door onder meer de finale te halen op Belgische kampioenschappen alle categorieën.

In Herve stond hij na de eerste dag verrassend op de tweede plaats. De tweede dag kon niemand hem passeren. Met 6.665 punten verbeterde Guy uiteraard stevig zijn persoonlijk record.

Bij de vrouwen moest Sabine De Wachter (ACHL) reeds geblesseerd afhaken na de eerste proef, zijnde de 100 meter horden. "Enorm spijtig, want ik had echt toegeleefd naar dit kampioenschap."

Junior Isabel Poelmans had na de eerste dag uitzicht op zilver. De tweede dag moest ze evenwel één plaatsje prijsgeven. De ACHL-atlete totaliseerde 4.321 punten.

Scholier Kristof Beyens bevestigde andermaal zijn sterk presteren van de laatste maanden. Beyens stond de hele competitie door aan de leiding. Het werd nog even spannend bij de afsluitende 1.500 meter.

Kristof bleef overeind en werd kampioen met 5.785 puten. Sterkste nummers waren het verspringen met 6.66m, het kogelstoten met 13.11m en de 110 meter horden in 14"81. Het succes werd compleet met Hans Van Alphen (ARAC), derde met 5.614 punten.