Mourhit rekent op ervaring

SEVILLA -

Mourhit zou Mourhit niet zijn, als hij er gisteren niet in geslaagd was een afspraak met de pers te missen.

Manana

is wellicht één van de woorden die de Spanjaarden uit het Arabisch hebben gehaald. Gelukkig is er de moderne tamtam in de vorm van een GSM, zodat hij toch zijn vooruitzichten kon geven op de reeksen van de 5000 meter: «Voor de finale zal ik meer kunnen vertellen en zien welke tactiek ik wil toepassen, maar ik ken ze allemaal. Ik weet wie ik mag laten weglopen en wie niet. Voor de eerste keer heb ik een groot kampioenschap voorbereid in België. In het sportcentrum van Oudergem had ik een eigen kamer en ik trainde in het Zoniënwoud.»

R.C.

BR>Blijkt nu ook dat hij eigenlijk liever de 10.000 meter had gelopen als hij vooraf had geweten dat er gisteren een rechtstreekse finale was, omdat de reeksen werden geschrapt. Hij was echter gewoon niet ingeschreven voor de 10.000 meter.

Zijn laatste optreden in Zurich was geen succes. Hij verliet de supersnelle 5000m al na iets meer dan een kilometer. Veeg teken?

«Het was niet omdat ik de snelle eerste ronden niet aankon. Ik kreeg pijn in het sacrum, kon moeilijk ademen en stapte liever uit dan iets te forceren.»

Herhaalt de geschiedenis zich? Op het WK in Athene liep hij zijn voetzool stuk in de reeksen van de 10.000 meter, omdat hij voor het eerst kousen aangetrokken had. Vorig jaar moest hij voor het EK in Boedapest forfait geven wegens lage rugpijnen. En in enkele wedstrijden - de 3000m in Monaco, de 2000m in Hechtel - bleek hij op het einde snelheid te kort te komen.