"Er is heel wat kwaliteit op de afspraak"

"Er zal wel wat te rapen vallen. Niet dat de voorgaande tornooien werden genoteerd als een kwalitatief ondermaatse bedoening. Maar dit jaar zitten we toch wel gebeiteld. Verscheidene jongens met een meer dan behoorlijk B-klassement."

H.C.

BR>Wedstrijdleider Karel Canters en assistent Chris Vaes maken zich tevens sterk dat de eigen inbreng geen slag in het water zal betekenen. Gastheer De Chalet schuift inderdaad, in de hoogste mannencategorie dus, enkele niet van talent gespeende tennissers naar voren. "Kurt Vermeiren, Gert De Busser en Maarten Verhaert. Die gaan er niet voor spek en bonen bijlopen.

Er is trouwens nog een vierde musketier. De winnaar van vorig jaar nota bene. In normale omstandigheden alweer zonder meer goed voor een favorietenrol." Wat Karel Canters vertelt doet al meteen uitschijnen dat de omstandigheden van het ogenblik er niet onvoorwaardelijk en onverdeeld gestroomlijnd bijliggen. Sergiu Panescu (want over hem gaat het) draagt het interclubgewaad van Zevenbergen, heeft voor het overige duidelijk zijn hart verpand aan De Chalet.

Veel jeugd

De Roemeen is nog maar net terug van een zestal weken verblijf in de heimat. Lang niet uitsluitend een vakantietrip. Panescu trok naar Roemenië om er deel te nemen aan enkele examens, om er te voldoen aan een sliert formaliteiten.

"Het tennis is ginder vermoedelijk niet of nauwelijks aan bod gekomen. We hebben er dus zo'n beetje het raden naar hoe Sergiu zich conditioneel voelt. Tja, zou hij het zelf wel precies weten?" TC De Chalet koppelt aan het enkeltornooi een jeugdonderonsje. Het jeugdluik bleek goed voor 87 inschrijvingen. Karel Canters geloofde zijn eigen ogen niet.

"Kijk, een drietal jaren geleden nodigden we eveneens de jeugdcategorieën uit. Het werd een flop. En nu dit. Een meer dan geslaagde poging. En veel plezanter voor de clubannalen." Als zondag het doek valt over het Grobbendonkse enkeltornooi legt TC De Chalet er nog lang niet het bijltje '99 bij neer. 's Winters krijgen drie van de zes terreinen een overdekking mee. Het bezorgt de club natuurlijk bijkomende mogelijkheden. Aanvang december eist een Sinterklaastornooi zijn rechten op. Volgende week (zaterdag 4 september) neemt op het vlak van de interclubcompetitie de eindronde een aanvang. De Eva's van TC De Chalet (Renate Willems, Hilde Liekens, Gerda Aerts, Suzie Cavens, Martine Van Genechten, Gilberta Wouters) legden in vijfde afdeling beslag op de provinciale titel en krijgen nu Eupen over de vloer.