"Sterrentornooi is stukje prestige"

"Zo'n sterrentornooi, dat is een stukje prestige, een uithangbord. Waarom zouden we dus niet even een hoge borst opzetten? Want een clubwerking eist ook tijd, plaats en energie op voor vele andere dingen. Die, daar zijn we ons van bewust, even belangrijk zijn." De blik op de realiteit blijkt Karel Geukens, de secretaris van TC Geelse Den Bruul, kennelijk niet vreemd. Vele handen maken het werk licht. Karel Geukens, Vic Robeyn, Ilse Geukens, Katrin Gilis en Tine De Boeck houden nu al sinds een tiental dagen de tornooileiding scherp. Wat niet zo vanzelfsprekend is als je bedenkt dat er, het sterrentornooi niet meegeteld, 27 reeksen de kop opsteken.

Hugo Crols

BR>Het sterrentoetje op de taart trok zich vorige vrijdag (pré-kwalificaties) op gang. Den Bruul investeert nu voor het vijfde jaar in een sterrenhoofdstuk. Karel Geukens: "Eéntje voor de vrouwen. Dat kost de club 40.000 frank. Twee voor de mannen. En dat vergt een slordige 100.000 frank als prijzenpot. Voor wat hoort wat. Al is het ene jaar het andere niet. Onze uitnodiging '99 vond aardig wat weerklank. De tornooibezetting biedt een sliert klinkende namen." Wie in de hoogste mannen- of vrouwenreeks tegen het balletje klopt, heeft bagage in huis. We onderschatten derhalve niets of niemand daar aan de top. Maar toch, de logica dwingt ons ertoe vooral rekening te houden met de zware jongens en dito meisjes op de hoofdtabel.

De mannelijke reekshoofden heten Guido Van Rompaey, Bart Wuyts, Thierry Massa, Michel Devillé, Dieter Leurs, Steve Cornelissen, Frank Creemers en Tom Vaes.

Karel Geukens: "Bombardeer me niet tot helderziende. Ik puur gewoonweg enkele conclusies uit nog vrij vers feitenmateriaal. Devillé triomfeerde, nu twee weken geleden, in het sterrentornooi van buur Wezel. Michel houdt er een benijdenswaardige conditie op na. Met Van Rompaey weet je nooit. Guido ging in Beerse met de overwinning strijken, schuwt de ophefmakende wapenfeiten niet. Wuyts cijfer ik evenmin weg. Bart boogt op de ervaring van de doorgewinterde tornooispeler. En wat de overige vijf betreft, die hoef je op hun beurt niet meer te vertellen waar Abraham de tennismosterd heeft gehaald."

Vier vrouwen

In de vrouwelijke rangen zijn het er vier op een rij. Vier reekshoofden. A-speelster Ulenaers, of ze nu wil of niet, zit duidelijk in een favorietenrol. Dat heeft niets met toeval te maken, wel alles met een sliert glanzende prestaties.

Iris zal op de Geelse velden allicht het felst belaagd worden door Sofie Lefert, Hanne Carmans en Donna Melis. Inmiddels ervaren de ruim 500 leden van Geelse TC Den Bruul deze dubbele tornooiweek als een dikbesmeerde boterham. Goed om duimen en vingers bij af te likken. Een mooi stukje werk. "In alle bescheidenheid gezegd, we doen ons best. Met zowat 200 jongeren op de ledenlijst kan de club het zich warempel niet veroorloven op de bekende lauweren post te vatten." De gedegen Geelse jeugwerking, dat is een verhaal apart. En dat komt ongetwijfeld nog wel. Eerst kijken nu naar en genieten van de sterren. Want het vat '99 heeft, we zegden het al, behoorlijk wat inhoud.