Sandra Bullock waarschijnlijk eregaste op Filmfestival Gent

GENT -

Helemáál zeker is het nog niet, maar de kans zit er dik in dat de Amerikaanse filmster Sandra Bullock in oktober afzakt naar het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. De ster uit films als 'Speed', 'Speed 2' en 'Forces Of Nature' (nu in de bioscoop), heeft in ieder geval positief gereageerd op de uitnodiging.

Karel MOORS

BR>Bullock is geïnviteerd als eregaste maar zetelt niet in de festivaljury. Daarin zitten o.a. wel actrice Amanda Plummer (Honey Bunny uit 'Pulp Fiction'), horror-legende Christopher Lee (o.a. acteur in 'Dracula'-films en 'The Man With The Golden Gun') en regisseur Marion Hänsel.

Het Filmfestival van Vlaanderen-Gent pakt dit jaar uit met hommages aan de Hollywood-regisseurs Stanley Donen (samen met Gene Kelly maker van 'Singin' In The Rain') en Irwin Winkler (producer van o.a. alle 'Rocky'-films, 'Raging Bull' en 'The Right Stuff'). Winkler is een heel goeie vriend van Sandra Bullock, hij regisseerde haar in de film 'The Net' uit 1995. Een van de redenen waarom de topactrice naar Vlaanderen komt, is wellicht dat haar makker in de schijnwerpers wordt gezet.

Toen Wilfried Martens nog premier van dit land was, nam hij altijd de eregaste in de armen voor de openingsdans van de Nacht van de Film, de gala-avond van het Gents Filmfestival. Zien we dit jaar Guy Verhofstadt over de dansvloer zweven met Sandra Bullock aan zijn borst gedrukt? «Het is niet zeker dat Sandra Bullock nog in het land is op de nacht van de Film. Bovendien weet ik niet of premier Verhofstadt bereid is om te dansen. Maar we sluiten niks uit,» luidt het in Gent.

Het Filmfestival van Vlaanderen-Gent is aan zijn zesentwintigste editie toe en vindt dit jaar paats van 5 tot 16 oktober. Meer info volgt later, maar u kan ook terecht op het nummer 070/22 20 20.