Subsidies voor laureaten provinciaal muziektornooi

Zestien harmonies en fanfares krijgen samen 360.000 frank subsidies van het provinciebestuur. Dat heeft gedeputeerde voor cultuur Sylvain Sleypen gisteren bekendgemaakt. Het gaat om de laureaten van het tweejaarlijkse provinciale muziektornooi in Beringen. «Dat hebben we vorig jaar georganiseerd voor de drie lagere afdelingen, en in '96 voor de drie hogere. Dat was toen de eerste wedstrijd die de twee federaties - Fedekam en de Limburgse Muziekfederatie - oversteeg,» licht gedeputeerde Sleypen toe.

Ja.C.

BR>Behalve de eer krijgen de twee keer acht laureaten van het tornooi dus ook nog een financiële beloning, in de vorm van provinciale subsidies. «Ze krijgen die voor een periode van vier jaren. Voor '99 zit er 360.000 frank in de pot. Niet iedereen krijgt evenveel: de bedragen zijn vastgesteld op basis van het behaalde aantal punten.»

De harmonies van Peer en Sint-Martinus Opgrimbie, en fanfare De Werkmanszonen uit Zichen-Bolder krijgen 29.032 frank. Harmonie Vreugd in Deugd uit Zussen en fanfare Sint-Aloysius uit Leut ontvangen 26.129 frank. 23.226 frank is er voor harmonie Sint-Cecilia 's Gravenvoeren, Sint-Cecilia Rotem en fanfare Vermaak na Arbeid uit Sint-Huibrechts-Lille. De fanfares Sint-Dionysius Opoeteren en De Grensbewoners van Smeermaas, en de harmonies De Vriendenkring uit Oostham en De Bergengalm uit Hechtel krijgen 20.323 frank. Tot slot is er nog vier keer 17.419 frank voor Jeugdharmonie Crescendo van Sint-Lutgardis Hulst-Tessenderlo, het jeugdorkest van harmonie Peer, de harmonies De Kluchtige Vrienden uit Wellen en de Verenigde Vrienden uit Bree.