Sillah is van Harelbeke

VOETBAL

D.M.

BR>Gisteren kwamen Club Brugge en Harelbeke tot een akkkoord over de verhuur van Ebou Sillah tot het eind van het seizoen. De linksvoetige Gambiaan trainde al acht dagen met de Harelbeekse selectie. Sillah is tegen Lierse nog niet speelgerechtigd. Harelbeke dreigt bovendien voor de neus van Racing Mechelen Danilevicius weg te kapen. De Litouwer die ook een week in Harelbeke testte, kreeg aanvankelijk een onvoldoende. Hij krijgt nu toch nog de kans om zich te bewijzen in de eerstvolgende invallerswedstrijd.

Brugse burgemeester blijft bij beslissing

De Brugse burgemeester Moenaert bij zijn beslissing om op 12 september de Anderlechtsupporters uit het Jan Breydelstadion te weren. Club-voorzitter Van Maele drukte vorige week zijn bezorgdheid omtrent die maatregel uit, maar de Brugse burgemeester is niet te vermurwen. De enige toegeving die de Brugse burgemeester doet is het vervroegen van de aftrap naar 17.30 uur.

Koller in Tsjechische selectie

Anderlechtspits Jan Koller is door de Tsjechische bondscoach Jozef Chovanec opgenomen in de 20-koppige preselectie voor de EK-interlands tegen Litouwen, op 4 september in Vilnius, en vier dagen later tegen Bosnië in Teplice. Na een afwezigheid van negen maanden wegens een rugblessure maakt middenvelder Radek Bejbl van Aletico Madrid zijn terugkeer in de kern.

Zetterberg terug in Zweedse kern

Na een afwezigheid van tien maanden, als gevolg van een knieblessure, is Pär Zetterberg weer opgenomen in de Zweedse nationale selectie. De Anderlechtmiddenvelder werd dinsdag door bondscoach Tommy Soderberg opgeroepen voor de EK-interland op 4 september tegen Bulgarije. In de selectie van 20 spelers zitten 17 'buitenlandse' krachten.

Mitrovic krijgt visum

BRUGGE -

Dalibor Mitrovic heeft, naar verluidt, zijn uitreisvisum. De aanvaller van Club zou vandaag Belgrado verlaten en in de namiddag in Brugge landen. Westerlo kan meteen zijn kans grijpen om met de Serviër te onderhandelen. Bedoeling is dat Westel Mitrovic tot het eind van het seizoen huurt.

Vanavond derde voorronde Champions League

Vanavond worden de terugwedstrijden gespeeld voor de derde en laatste voorronde voor de Champions League. Volgende wedstrijden staan op het programma, met tussen haakjes de uitslag van de heenmatch.

Maribor (Slo) - Lyon (Fra) (1 - 0)

Skonto Riga (Let) - Chelsea (Eng) (0 - 3)

Galatasaray (Tur) - Rapid Wien (Oos) (3 - 0)

Dynamo Kiev (Oek) - Aalborg (Den) (2 - 1)

Widzew Lodz (Pol) - Fiorentina (Ita) (1 - 3)

Real Mallorca (Spa) - FK Molde (Den) (0 - 0)

MTK FC Budapest (Hon)- Croatia Zagreb (Kro) (0 - 0)

Parma (Ita) - Glasgow Rangers (Scho) (0 - 2)

PSV Eindhoven (Ned) - Zimbru Chisinau (Mol) (0 - 0)

Boavista (Por) - Broendby (Den) (2 - 1)

Partizan Belgrada (Joe) - Spartak Moskou (Rus) (0 - 2)

FC Famagousta (Cyp) - Hertha Berlin (Dui) (0 - 2)

ALK Solna (Zwe) - AEK Athene (Gri) (0 - 0)

FC Valence (Spa) - Hapoel Haïfa (Isr) (2 - 0)

Borussia Dortmund (Dui) - FK Teplice (Tsj) (1 - 0)

Servette Geneve (Zwi) - Sturm Graz (Oos) (1 - 2)