Montpellier, West Ham en Juventus naar UEFA-beker

INTERTOTO -

Gisterenavond werden de terugwedstrijden van de finales om de Intertoto-beker afgewerkt, met als inzet een ticket voor de eerste ronde van de UEFA-beker. Vóór deze finales zag het er nog naar uit dat 3 Franse clubs zich konden plaatsen voor Europees voetbal, maar Metz en Rennes bleken niet opgewassen tegen respectievelijk West Ham en Juventus Turijn. Montpellier (foto) gaat na een gewonnen strafschoppenreeks in Hamburg wél Europa in.

AP/Bart VANDERMIERDE

BR>120 minuten voetbal volstonden niet om een winnaar aan te duiden in Hamburg-Montpellier. Net als heenwedstrijd eindigde deze match eveneens op een 1-1 gelijkspel. Anthony Yeboah bracht de Duitsers 1-0 voor (22ste minuut), maar de Fransen maakten 20 minuten voor tijd de gelijkmaker via Oliver Sorlin. In de strafschoppenseries bleek Montpellier koelbloediger dan Hamburg, dat 52.000 ontgoochelde fans achterliet.

Ook geen UEFA-beker voor Danny Boffin, Gunther Van Handenhoven en hun FC Metz. De Fransen, die de heenwedstrijd in Londen met 0-1 wisten te winnen, gingen op eigen veld met 1-3 onderuit. In de 24ste minuut kwamen de Engelsen op voorsprong via Trevor Sinclair. Net voor de rust bediende Paulo Di Canio fijntjes Frank Lampard (0-2). Metz vocht in de tweede helft terug met een tegentreffer van Nenad Jestrovic, maar Paulo Wanchope besliste zo'n 10 minuten voor tijd anders over het lot van de Fransen.

De derde Franse ploeg in deze finales van de Intertotobeker, Stade Rennes, kon zich ook niet plaatsen voor de UEFA-beker. Nadat er in de heenwedstrijd met 2-0 werd verloren in Turijn, zat er in de thuiswedstrijd niet meer in dan een 2-2 gelijkspel tegen Juventus.