Roemeense verdediger Chivu voor 6 jaar naar Ajax

AMSTERDAM -

Ajax heeft de Roemeense verdediger Christian Chivu aangetrokken. De 18-jarige jeugdinternational, afkomstig van Universitatea Craiova tekent in Amsterdam een contract voor 6 jaar. De linksvoetige Chivu is bij Ajax gehaald voor de linksbackpositie. Ajax was al langer op zoek naar een linkerverdediger. Door een nieuwe blessure van Tom Sier was de jeugdige Tim de Cler in de selectie van trainer Jan Wouters de enige specialist voor die positie. In Chivu krijgt De Cler nu een concurrent.

GPD

BR>De komst van de Roemeen staat los van de problemen in Ajax' verdedigingscentrum, waar Jan van Halst voorlopig te licht is bevonden voor de rol van vrije verdediger. Volgens directeur spelersbeleid Danny Blind is Ajax 'op dit moment niet bezig' met een nieuwe centrale verdediger. "Maar we blijven wel attent op posities waarop we probleempjes hebben.''

Chivu voldoet in de ogen van de Amsterdamse technische staf aan het profiel van een linkervleugelverdediger. Hij kan volgens Blind zowel op de flank als in het centrum in de mandekking spelen. Chivu, die in oktober 19 jaar wordt, is een vaste waarde voor het Roemeense jeugdteam onder 21. Vorige week speelde hij zijn eerste A-interland in het oefenduel tegen Cyprus (2-2). Als de formaliteiten rond zijn visum tijdig kunnen worden afgehandeld, arriveert de Roemeen vandaag in Amsterdam.

Dean Gorré is na Gerald Sibon (Sheffield Wednesday) en Peter Hoekstra (verhuurd aan Compostela) mogelijk de derde overbodige speler die bij Ajax vertrekt. Gorréspeelde gisteravond met de Engelse eerste-divisieclub Huddersfield Town mee in een oefenduel tegen Leeds United. Blind verwacht vandaag te horen of Huddersfield Town de middenvelder wil kopen. Ajax wil Gorré in ieder geval niet verhuren.