Henk Vos (Feyenoord) naar FC Den Bosch

ROTTERDAM -

Henk Vos heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. De grillige linkerspits blijkt maandagavond in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn laatste goal voor de landskampioen te hebben gescoord, en nog wel tegen zijn nieuwe werkgever. Vos traint morgen voor het eerst mee met de promovendus in de Brabantse hoofdstad; hij heeft er een contract voor 3 seizoenen getekend.

GPD

BR>Vos, die in de 3,5 jaar dat hij voor Feyenoord uitkwam, 81 competitiewedstrijden heeft gespeeld en 15 doelpunten heeft gescoord, kwam steeds minder aan spelen toe. Bij de openingswedstrijd tegen FC Den Bosch zat hij op de tribunes en afgelopen zondag tegen Cambuur Leeuwarden was hij gedoemd tot de bank. Dat was één van de belangrijkste redenen voor de 31-jarige Brabander om zich elders te oriënteren.

"Feyenoord is een fantastische club, de groep is prima bezig, ik voel me er thuis, maar ik heb op mijn leeftijd nog steeds de drang te willen spelen. En niet bij de invallers, maar in het eerste elftal. Daarom ben ik heel blij dat de aanbieding van Den Bosch er kwam. Ik denk dat ik bij die club mijn ambities nog kan invullen."

Maandagavond, na de bekerwedstrijd op Varkenoord, sprak Vos met het Den Bosch-bestuur, en hij was er persoonlijk snel uit. Gisteren werden ook Feyenoord en Den Bosch het eens over de afkoopsom; Vos had nog een contract bij Feyenoord tot het einde van het seizoen. Even zag het er naar uit dat hij Feyenoord zou inruilen voor het Duitse Arminia Bielefeld van Jacky Peeters. Met die club was hij min of meer rond, maar zijn transfer ketste af op het feit dat de Duitsers zelf geen spelers konden verkopen.

Henk Vos, die aan zijn 5de Brabantse club begint (eerder was hij actief bij RBC Roosendaal, PSV Eindhoven, Willem II Tilburg en Eindhoven VV), gaat bij Den Bosch samen met Harry van der Laan het spitsenduo vormen. ,,Als er met 3 spitsen worden gespeeld ben ik de diepe spits."

Zaterdagavond debuteert Henk Vos in de thuiswedstrijd tegen Willem II.