Crisis bij Standard, kampioen Genk laat opnieuw punten in de Kempen

Standard zet de jaarlijkse tragische traditie gewoon verder: opnieuw gaat de competitiestart volledig de mist in. Na de 2-1 nederlaag vorige week in Westerlo, werd er nu op Sclessin met 0-2 verloren van AA Gent. Vooral de manier waarop zette bij de thuissupporters kwaad bloed. Met ongeïnspireerd en bijna lusteloos voetbal zet je een slimme en georganiseerde tegenstander als Gent namelijk niet opzij. Gunther Schepens (ex-Standard nota bene) bracht de Gentenaars net na het uur op een 0-1 voorsprong. Tien minuten voor het einde kon Emile Mpenza prachtig tegenscoren, maar zijn pegel werd afgekeurd wegens buitenspel. Een streep door de Luikse rekening, een rekening die nog zwaarder werd door een kopbaldoelpunt van Thomas Vasov, vijf minuten voor tijd. Inderdaad, een jaarlijkse traditie zijn ook de - terecht? - misnoegde fans die de eigen ploeg en trainer met een striemend fluitconcert naar de kleedkamers joegen.

Bart VANDERMIERDE

BR>Ook landskampioen Racing Genk maakte geen te beste beurt. Op het veld van promovendus Verbroedering Geel werd er "slechts" 1-1 gelijk gespeeld. De Genkenaars speelden 75 minuten ondermaats, de nieuwelingen in eerste klasse, Geel, waren sneller en steviger in de duels. Vooral Bruno Versavel ontpopte zich tot een kwelduivel voor het Genkse middenveld. Het was ook op dat middenveld dat Genk de greep op de wedstrijd nooit kon vatten. Op het uur maakte Bjorn Daelemans dan ook verdiend 1-0 voor Geel. Het zag er daarna naar uit dat Geel de 3 punten binnen had. Maar een kwartier voor tijd kon de mee opgerukte Chris Van Geem de bal van dichtbij binnenduwen (1-1). Pas daarna ging Racing Genk drukken, maar Geel begaf niet meer. Na de 6-6 in Westerlo, laten de Limburgers dus opnieuw 2 (dure) punten liggen in de Kempen.

Westerlo komt dankzij een 1-2 overwinning op Charleroi voorlopig aan de leiding in eerste nationale. Nochtans bracht Dante Brogno de Henegouwers al vroeg op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft schoten Dejan Mitrovic en Krist Porte (in de slotminuten) de ploeg van trainer Jan Ceulemans naar de top van de voorlopige rangschikking.

STVV en Lokeren, twee clubs waar het respectievelijk rommelt en gerommeld heeft, speelden op Staaien 1-1 gelijk. De Waaslanders, met Rudi Cossey en Ronny Van Geneugden in de dug-out, hadden lang uitzicht op de 3 punten via een doelpunt uit een vrije trap van Vaclav Budka. In blessuretijd schonk Peter Voets de Truienaars een, op dat moment, onverhoopt puntje. Een uitslag waarmee beide ploegen echter niet zo tevreden mee kunnen zijn, daar beide nog steeds noodgedwongen onderaan de tabel blijven bivakkeren.

SK Beveren liet in de slotminuten de 3 punten gewoon liggen op de Freethiel. Het kwam in de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen de Ratten uit Harelbeke, maar gaf de zege in laatste instantie nog uit handen. De nieuwe Pool, Bartosz Tarachulski, en Gunther De Meyer zetten de Waaslanders zowat op rozen. Maar in de tweede helft kwam Harelbeke op een diefje terug met goals van Kenny Verhoene en Giovanni Sandra (5 minuten voor tijd).

Moeskroen haalde zijn eerste overwinning van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Rode Duivel Yves Vanderhaeghe beslechtte het lot van de Mechelaars in de tweede helft met 2 doelpunten, waarvan één op strafschop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer