Eerste zege voor Schalke

Schalke '04 heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. De ploeg van Marc Wilmots dankte de 0-1 winst op Werder Bremen vooral aan doelman Reck. Hij stopte in de 65ste minuut een strafschop van Marco Bode. De Ghanees Asamoah, overgekomen van Hannover '96, maakte vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

BR>Schalke, dat de competitie vorige week begon met een gelijkspel tegen Arminia Bielefeld, beëindigde de wedstrijd met 10 man. De Nederlander Marco van Hoogdalem moest 10 minuten voor tijd geblesseerd het veld verlaten. Coach Stevens kon niet meer vervangen omdat hij al zijn wissels al had gebruikt. Desondanks wist Schalke de voorsprong vast te houden.

1860 München was met 4-1 te sterk voor promovendus SSV Ulm. De Nederlander Gerald Vanenburg, die op verzoek van de club zijn actieve loopbaan met nog een half jaar verlengde, blonk samen met aanvaller Martin Max uit aan de kant van München. Max nam in de 20ste en 25ste minuut twee van de 4 treffers voor zijn rekening. De andere doelpunten kwamen op naam van Hässler en Passlack. Unsöld had in de 17de minuut de score voor SSV Ulm geopend.

Eintracht Frankfurt nam na een 2-3 zege op SC Freiburg de leiding in de Bundesliga. Salou was de grote man aan de kant van Eintracht. Een kwartier voor tijd zette hij met zijn 2 doelpunten een 2-1achterstand om in een 2-3 voorsprong. Freiburg leidde in de 51ste minuut nog met 2-0 door doelpunten van Sellimi en Günes. Weber bracht de marge voor Eintracht in de 72ste minuut al terug tot één goal.

Eintracht Frankfurt heeft nu 6 punten uit 2 partijen, maar Kaiserslautern kan zondag bij winst op Hansa Rostock op gelijke hoogte komen. Titelverdediger Bayern München speelt tegen Bayer Leverkusen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer