UEFA: "Loting Champions League zal heel complex zijn"

PARIJS -

De loting voor de Champions League, die donderdag in Monte-Carlo plaats zal vinden, zal zonder twijfel "de meest complexe in de geschiedenis van de interclubcompetities" zijn, zo liet UEFA vrijdag in een mededeling weten.

AFP

BR>De UEFA heeft een speciaal software-programma laten ontwikkelen om de kalender, met 32 teams waarvan soms 4 uit eenzelfde land met wedstrijden op dinsdag en woensdag, samen te stellen.

De 32 ploegen worden opgedeeld in 8 groepen van 4 voor de eerste ronde, die van 14 september tot 3 november plaatsvindt. In geen enkele groep mogen ploegen zitten uit hetzelfde land.

De namen van de 32 ploegen worden in 4 trommels gestoken naar gelang hun UEFA-coëfficiënt. De eerste trommel bevat de Europese kampioen van vorig seizoen, Manchester United, en de 7 beste clubs. De tweede trommel bevat de 8 volgende enz...

De organisator van de competitie verwacht dat de ploegen uit eenzelfde land nooit op de dezelfde dag zullen spelen en dat elke ploeg 3 keer op dinsdag en 3 keer op woensdag speelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer