Stadsbestuur verbiedt islamitische braderie in Antwerpen

De Arabisch Europese Liga (AEL) krijgt van het Antwerpse stadsbestuur geen toelating voor de islamitische braderie die ze volgende week zondag 23 november in de Handelstraat, in de Antwerpse Seefhoek, wil organiseren. De braderie zou te veel hinder voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer veroorzaken. Bovendien kan de AEL geen braderie organiseren, omdat zij geen officieel erkende winkeliersvereniging is.

Belga

Reden voor het negatief advies is dat de Handelsstraat, vlakbij het Stuyvenbergziekenhuis, een te drukke verkeersas is voor hulpdiensten en openbaar vervoer. Bovendien kan de stad Antwerpen geen uitzonderingen op de wekelijkse rustdag meer toestaan in het district Antwerpen.

Het stadsbestuur geeft ook geen toelating omdat een braderij enkel kan aangevraagd worden door een erkende winkeliersvereniging, wat de AEL niet is. Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) benadrukt dat de beslissing niets te maken heeft met de politieke lijn van de AEL. Ten bewijze verwijst hij naar de toelating die de stad onlangs gaf voor een betoging van de AEL.

Aangeboden door onze partners