Technum ontvangt F1-award van Ford

HASSELT -

Vrijdagavond heeft Peter Heller,

director manufacturing

van Ford Werke AG, aan Fred Zwanepoel, algemeen directeur van Technum, de Q1-quality award uitgereikt, de hoogste kwaliteitsonderscheiding van Ford. Dat gebeurde in aanwezigheid van gouverneur Hilde Houben-Bertrand, in de gebouwen van Technum in Hasselt, waarna Peter Heller op de esplanade voor het gebouw ook de begeleidende vlag met Q1-logo hees.

D.J.

BR>Technum is een ingenieurs- en adviesbureau dat behoort tot de Tractebel-groep en een complete waaier van diensten aanbiedt aan de overheid en industrie. Precies in dat laatste segment hoort de 17 jaar oude relatie van Technum met Ford Werke AG thuis.

Sinds 1982 doet Ford een beroep op Technum als raadgevend ingenieursbureau voor onder meer het ontwerp en de studie van uitbreidingen van fabrieksgebouwen en buiteninfrastructuur, het verstrekken van adviezen omtrent milieu-aspecten zoals waterbeheer en bodemsanering en het ontwerpen en bestuderen van teststroken voor de testbaan van Lommel.

Vandaag is Technum nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe transportsysteem - de conveyor - dat de auto-onderdelen van het industriepark naar de assemblageband vervoert. Ford heeft het Q1-kwaliteitslabel ingevoerd samen met General Motors en Chrysler. Peter Heller reikte het label uit en onderstreepte meteen het belang van een studiebureau als Technum. «Bij de ramp in Turkije, blijkt de Ford-fabriek in aanbouw te behoren tot een klein kransje van industriële gebouwen dat overeind is gebleven. Dat is hoofdzakelijk te wijten aan de uitgebreide stabiliteitstudie die is voorafgegaan aan de bouw zelf.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer