Monty Python-reünie op BBC

LONDEN -

De vier overgebleven leden van Monty Python gaan voor de BBC een vier uur lange televisiespecial opnemen om te vieren dat het satirische programma dertig jaar geleden voor het eerst op televisie was. Dit heeft het Britse showbizzpersbureau Wenn vrijdag bekendgemaakt.

ANP

BR>John Cleese, Michael Palin, Eric Idle en Terry Jones hebben besloten tegelijkertijd met de viering van hun dertigjarig jubileum ook de dood van Monty-Pythonlid Graham Chapman te herdenken.

Chapman overleed tien jaar geleden aan kanker. Zijn collega's gaan samen naar een speciale filmvoorstelling van de Monty-Pythonfilm 'The Life of Brian' in Londen. De opbrengst van de kaartverkoop van de film gaat naar een Britse organisatie voor kankerbestrijding.

Gitaar Harrison blijft onverkocht

LONDEN -

De gitaar waarop George Harrison tijdens het laatste publieke optreden van de Beatles speelde, heeft donderdag bij een veiling in Londen geen koper gevonden.

Het veilinghuis Bonhams had een opbrengst van 12 miljoen frank verwacht, maar het hoogste bod was slechts 6 miljoen. Het instrument werd daarom van de veiling teruggenomen.

Harrison gebruikte de rozenhouten Fender Telecaster bij de opname van de lp 'Let It Be'. Maar hij is het bekendst als het instrument waarop de Beatle in januari 1969 op het dak van de Apple-studio's speelde bij het laatste publieke optreden van de vermaarde Britse groep.

Harrison kreeg de gitaar in 1968 van gitaarmaker Leo Fender. Hij schonk hem een jaar later aan Delenay Bramlett, nadat hij een optreden van de Amerikaanse soul-rockrevue van Delaney and Bonnie had bijgewoond.

Madonna bekritiseert Madonna

MÜNCHEN -

Na haar 'wilde' jaren heeft popidool en -icoon Madonna zich bekeerd tot meer traditionele waarden. «Ik ben net begonnen de dingen te hebben die ik echt nodig heb en die echt belangrijk zijn, zoals intimiteit, liefde en kinderen,» zo zei de 41-jarige zangeres-actrice in een vrijdag gepubliceerd interview met de Duitse editie van het mannenblad Playboy.

Roem en rijkdom maken op den duur niet gelukkig, zo trapte Madonna een new age-deur in. Zij is sinds twee jaar moeder van Lourdes Maria, een flinke dochter.

Vroeger heeft zij «idiote dingen» gezegd, «verschrikkelijke kapsels» gedragen en «een nar van mezelf gemaakt», aldus nog de superster die zoetjesaan van levensjunior tot -senior aan het overstappen is.

Desondanks is haar exhibitionisme «helemaal niet nutteloos» geweest. Het ging om «fantastische uitdrukkingsmogelijkheden, manifestaties van eenzaamheid, vertwijfeling of nieuwsgierigheid die echter nooit de plaats van De Echte Dingen hebben kunnen innemen».

Dat haar levensontwikkeling blijkbaar gepaard gaat met een uitdovend seksleven, ontkende Madonna, want vroeger was het ook niet je dat: «Geloof me vrij, ik had helemaal niet zo veel seks als wat ik ze allemaal heb gezegd».

Is Bugs Bunny een seksist?

OTTAWA -

Bugs Bunny is misschien wel een heet konijntje, maar hij is geen seksist, zo heeft donderdag de Canadese Raad voor Ethiek op radio en televisie plechtig verklaard. Een kijkster had het vermeende misogyne karakter van de beroemde langoor aangekaart nadat zij een Bugs Bunny-aflevering, een parodie op het sprookje Hansje en Grietje, had bekeken.

In de aflevering transformeert een heks zich in een verleidelijke moer (een konijnenwijfje). Bugs Bunny leidt haar, arm in arm, richting zonsondergang met de woorden 'Ja, ik weet het! Maar het zijn niet allen heksen, toch?».

Bugs Bunny liet daar, volgens de kijkster uit Toronto, onder verstaan dat alle vrouwen kwaadwillig en destructief zijn. Onzin, vond de Raad - en terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer