Ilse De Meulemeester is bontgirl

ANTWERPEN -

Ex-miss België en VTM-omroepster Ilse De Meulemeester is te bewonderen in de catalogus van de modieuze bontwinkel Parmentier waarin ze de nieuwe wintercollectie showt.

E.B.

BR>«Aanvankelijk stond ik kritisch tegenover het dragen van bont, maar na een bezoekje aan een bontfabriek heb ik mijn mening moeten herzien,» zegt Ilse. Het gaat zelfs verder dan dat. Ilse is nu het model dat de nieuwe bontmantels van het merk showt.

«Enkele maanden geleden belde de verantwoordelijke mij met de vraag of ik het gezicht van hun nieuwe collectie wilde zijn. Ik was eigenlijk niet zo happig op dat voorstel. Daarom ging ik kijkje nemen in een bontfabriek in Nederland om daar te zien hoe men eigenlijk een pelsmantel maakt.»

Ilse was ervan overtuigd dat het tripje naar Nederland haar mening niet zou veranderen. «Net zoals de meeste mensen ben ik bevooroordeeld over bont.

Madammen met nen bontjas zijn gemeen

. Maar wij kennen het ware verhaal niet. We doen ook geen moeite om er verder over na te denken, wij aanvaarden gewoonweg hetgeen de maatschappij ons inlepelt.»

Volgens Ilse is het een echte aanrader om zo'n fabriek te bezoeken. «De dieren worden er goed behandeld en zien helemaal niet af. Dat in tegenstelling tot de beesten die geleden hebben onder de dioxinecrisis. Die hebben pas iets meegemaakt.»

Ilse overweegt om zich in de toekomst zelf een mooie pelsmantel aan te schaffen. «Ik zou ze wel op een sportieve manier dragen. Bijvoorbeeld in combinatie met een jeans. Zeker niet met hoge hakken en een rokje. Ik vind dat wel mooi maar het past beter bij dames boven de 30 jaar,» aldus ex-Miss België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer