VTM lonkt naar Miss België

UKKEL -

Brigitta Callens, Miss België 1999, zal geen volledig jaar kunnen genieten van haar rol als Belgische ambassadrice. Vorig jaar werd immers beslist om de miss-verkiezing te vervroegen naar december. Op 17 december wordt 's lands nieuwe mooiste gekroond, een kleine negen maanden nadat Brigitta die eer te beurt viel.

S.V.

BR>Een kort parcours dus voor de huidige Miss België, maar erg hard maalt de 18-jarige schone uit Oudenaarde daar niet om. «Het is misschien wel een erg kort jaar, maar wel één van de meest intensieve. Net omdat het zo kort was, heb ik vele dingen gebundeld, zodat mijn dagen echt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gevuld waren. En ik zal niet in een zwart gat vallen, ik heb interessante mensen en projecten leren kennen,» aldus Brigitta.

En gaat Brigitta binnenkort de VTM-rangen versterken? Op de persconferentie voor de verkiezing van Miss België 2000 nodigde Guy Helsen, programmadirecteur bij VTM, de huidige Miss alvast uit voor een screentest. Een aanbod waar de 18-jarige Brigitta maar wat graag op ingaat.

«Zeker en vast. Ook al zal ik niet meteen mogen omroepen, vermoedelijk zal ik iets als assistentie bij een televisieprogramma mogen doen», verwacht Brigitta. «Als 18-jarige zal ik onderaan de ladder moeten beginnen.»

Ook de verkiezingen van Miss Universe en Miss World staan nog op het programma van de jonge Miss België. Wie haar opvolgster wordt, weten we op 17 december. Kandidaten moeten tussen 18 en 23 jaar jong zijn, ongehuwd, en de Belgische nationaliteit bezitten.

Wie geïnteresseerd is, stuurt een recente foto en een curriculum vitae naar het Nationaal comité voor de verkiezing van Miss België, Richard Neyberlaan 7, 1020 Brussel, en dit voor 10 september. De twintig finalistes die uit de bus komen, houden er alvast een cruise op de Nijl aan over.