Stijn De Peuter net op tijd in topconditie

BK elite zonder contract

C.V.

BR>

HERENTHOUT -

Jean Bollen is er het hart van in, maar bij de Limburgse BWB-afdeling kwamen slechts een tiental kandidaturen binnen voor het BK voor elite zonder contract. Bang voor het moeilijke parcours? Niet vaak genoeg getraind en gereden over langere afstanden dan 120 kilometer? Of nog andere redenen?... Alleszins niet bang om zaterdag te starten in Frasnes-les-Anvaing: Stijn De Peuter, de jongeman die tijdens de pinksterdagen de Ronde van Limburg won. Hij heeft zopas een bijzonder succesvolle Ronde Van Namen achter de rug en is klaarvoor de titelstrijd.

Aan het talent van Stijn De Peuter twijfelt ook in Limburg, waar hij lid is van de Noord-Limburgse Wielerclub, niemand meer. Je wint de koninginnerit in de Ronde Van Limburg immers niet als je niet over een serieuze inhoud beschikt. De Herenthoutenaar bezit klasse en is, zoals zijn erelijst het uitdrukt, een renner die zowel in het rondewerk als in de eendagswedstrijden hoog scoort.

Gezien de begenadigde conditie waarin hij momenteel verkeert, zou het alleen maar verbaasd hebben als hij vorige week ook in de Ronde van Namen niet op het voorplan was getreden.

«Die ronde is een wedstrijd die mij ligt», verduidelijkt Stijn. «Vooral naar het einde toe liep het lekker. Twee overwinningen, die brengen mijn zegestand op zes. Evenveel als vorig jaar, maar toen waren het alleen maar kermiskoersen.»

Ook in de Ronde van Antwerpen was het bijna bingo. Stijn zag de eindzege met slechts één seconde aan zijn neus voorbij gaan. Maar het leverde hem wel een stagecontract op, vanaf 1 september fietst hij in de kleuren van Palmans.

En wat met het nationaal kampioenschap, zaterdag in Frasnes-les Anvaing? Met twee beklimmingen per omloop met een stijging van 8 tot 15 procent.

«Ik tip op Renaud Boxus en Rudy Verdonck. Boxus is de sterkste, maar Rudy is de slimste.» En de kansen van Stijn De Peuter? «Ik ga er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Maar ik heb wel hoop dat het meevalt.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer