«Onze Piet heeft meer kans dan ik»

BK beloften

A.P.

BR>

DIEPENBEEK -

Tot voor enkele weken zag het ernaar uit dat de nationale titel der beloften de Limburgers niet kon ontsnappen. Kevin Hulsmans en Wesley Theunis domineerden hun leeftijdgenoten op de meest veeleisende parcoursen. Maar niets blijft duren. Kevin kwakkelt wat met de conditie, Wesley trainde te enthousiast na een korte onderbreking en voelt zich nu zo slap als een vaatdoek.

Maar er doen in Frasnes-les-Anvaing natuurlijk nog andere Limburgers mee. Bijvoorbeeld de Diepenbeekse broers Piet en Gert Steegmans.

Piet, met 21 de oudste, wordt ons inziens nog te vaak onderschat. Zeker op een lastig parcours steekt hij een heel eind boven het gemiddelde uit. Gert, 19 op 30 september, wordt meer talent toegedicht. Dat bleek trouwens al ruimschoots in de lagere jeugdcategorieën, zowel op de weg als op de piste. Maar Gert is pas eerstejaars belofte, combineert fietsen met het eerste jaar handelswetenschappen aan de universiteit in Diepenbeek en is allicht nog wat

plat

voor een kampioenschap met dertien steile beklimmingen.

Gert Steegmans, die z'n examens spreidde over de zittijden van januari en september en dus momenteel een deel van z'n tijd besteedt aan de boeken: «Met dat laatste kan ik het moeilijk oneens zijn. Frasnes biedt geen onmogelijke omloop, maar ik vrees inderdaad dat een eerstejaars belofte er op het cruciale moment nog iets tekort zal schieten. Daarom verwacht ik er vooraf niet te veel van, zo komt een eventuele ontgoocheling achteraf ook niet te hard aan.

Het parcours van het kampioenschap lijkt me meer geschikt voor onze Piet. Hij was dinsdag nog vierde in de nationale tijdrit (Gert was daar tweede na Jan Kuyckx, nvdr) en vertrekt met nogal wat ambitie richting Henegouwen.

Hoe ik het verloop van het kampioenschap zie? Ik acht de helling wel steil maar niet lang genoeg voor een vroege selectie. Heel veel beloften kunnen deze opdracht aan. Allicht valt de beslissing niet erg vroeg en dan wint er misschien wel een totaal onverwachte collega.»

Iemand als Kleynen?

«Dat zou geen onverwachte winnaar zijn. Bij de aspiranten domineerde Steven iedereen, later viel hij wat terug. Maar nu staat hij weer scherp, zoals het EK heeft getoond. In de gaten houden, die kerel.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer