«Wat deed ik fout?»

SINT-TRUIDEN -

De supporters achter de goal aan de Tiensesteenweg kunnen keihard zijn, ook de tribune-zitters durven in Sint-Truiden de stembanden op de proef stellen wanneer iets hen niet zint. Toch moet het lang geleden zijn dat Staaien nog zo een kreet van onvrede te horen kreeg als vorige zaterdag toen Poll Peters eerst Rudonja (te?) lang op de bank hield en daarna Isaias naar de kant haalde. Het stadion brulde wat op het gezicht van de Braziliaan te lezen stond:

niet akkoord!

André PUTZEIJS

BR>

Het valt te vrezen dat de supporters niet liever worden indien STVV vanavond tegen Lokeren niet beter voor de dag komt dan tegen Geel. En dat de trainer dan opnieuw de

kop van jut

zal zijn. Volgt dan in Haspengouw een crisis zoals de Waaslanders er pas één achter de rug hebben? De trainer is ervan overtuigd dat er in Sint-Truiden geen motie van wantrouwen tegen hem in de maak is.

Peters gaat niet op de loop voor de verantwoordelijkheid, en die is niet gering. Na een één op zes mag de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd niet minder dan drie punten opleveren. Dat wil het bestuur, dat eisen de supporters, dat hoopt de trainer.

«Ik heb altijd gezegd dat ik tevreden zou zijn met vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Uit naar Brugge, daar weet je van dat het lastig is. Maar thuis tegen Geel en Lokeren moeten vier punten kunnen gesprokkeld worden. We hebben er al één.»

«Vorig jaar begonnen we inderdaad beter aan de competitie. Zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden. Maar ook toen ging het thuis niet zo goed, zes van die zeven punten haalden we in uitwedstrijden. In Westerlo (1-4) en Aalst (1-3). Ook toen hadden we het thuis kwaad om het spel te maken, net zoals nu weer gebleken is tegen Geel.»

Toch moet het niet prettig zijn: op de bank zitten, spelers wisselen en dan door de

supporters

worden uitgejouwd alsof je Amand Ancion himself was? «Natuurlijk is het niet prettig als er zo'n storm opsteekt. Maar daarmee moet elke trainer leren leven. Wat deed ik tegen Geel fout? In mijn ogen weinig of niets. Ik had Rudonja iets eerder kunnen inbrengen, dat klopt. Dat was het eerste wat de supporters ontstemde. Toen ik de Sloveen liet oplopen en Isaias eraf haalde, waren ze een tweede keer ontgoocheld en dus boos. Wat gebeurde? Rudonja kwam twee-drie keer vrij voor het doel van Geel en bewees mijn gelijk. Dat onze Sloveen die kansen miste, is niet mijn schuld. Ik voel het dus niet aan, alsof ik in de fout ben gegaan.»

Reynders

Van een crisis op Staaien, zoals bij Lokeren, is dus geen sprake? «Kom mij niet zeggen dat alleen die eerste twee wedstrijden het hoofd van Willy Reynders hebben gekost. In Lokeren moet al veel eerder iets gebroeid hebben, anders ontsla je niet zo snel een trainer. Elke vergelijking van die toestand met het huidige Sint-Truiden is onbestaande. Bij STVV zijn nog geen discussies op gang gekomen tussen bestuur en trainers. Hier is nog niet met deuren geslagen. Wij werken dus rustig verder zoals we bezig waren.»

Maar toch met als uitgangspunt: tegen Lokeren moet gewonnen worden?

Poll Peters: «Ik zag hoe de spelers vanmorgen naar

Het Belang

grepen om het interview met Ronny Van Geneugden te lezen. Dat bewijst dat de groep ermee bezig is en dat ze het belang van de wedstrijd beseffen. Ook zij zijn begaan met onze mindere start en willen zo snel mogelijk punten. Ik ook. En voor één keer zou ik zelfs durven zeggen: de manier waarop interesseert me niet. Het zal van onze kracht en karakter moeten komen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer