Beirer gaat voor dubbele reekszege

NISMES -

Motorcross der Naties 1997 in Nismes: iedereen herinnert zich nog de zege van het Belgische trio Smets-Everts-Bervoets. Maar wie stak toen individueel boven de rest uit? Pit Beirer. De Duitser reed toen de wedstrijd van zijn leven en won zijn beide reeksen met groot gemak. Zondag keert

Pitbull

terug naar het circuit Saint Joseph. «Ik hou van die omloop. Redelijk technisch met veel up- en downhills. Ik hoop dat het zondag een beetje nat is waardoor het circuit er wat verraderlijk bij ligt: afwisselend modderige en harde stukken, op de ene plaats veel grip, op de andere dan weer weinig. Je moet het parcours dan goed lezen. Daar hou ik wel van, Bolley niet. Ik heb dit seizoen nog geen enkele keer beide reeksen gewonnen. Wel, dat is mijn doel dit weekend: veertig punten pakken. Want ik zou graag met meer dan twintig punten voorsprong (op dit moment staat hij er 16 voor op Bolley, nvdr) aan de laatste twee GP's beginnen. Dan kan ik me een foutje veroorloven. Iets wat Bolley niet kan. Maakt hij een fout, dan kan hij de titel vergeten.»

Jü.S.

BR>«Ik heb Beirer in Luxemburg enorm onder druk gezet,» blikt Bolley even terug. «Heb je gezien op welke manier hij mij het passeren belette? Hij heeft schrik van mij, dat is duidelijk. Ik probeer intussen zo kalm mogelijk te blijven onder de druk die deze titelstrijd toch met zich meebrengt. Hopelijk kan ik zondag opnieuw enkele puntjes van mijn achterstand afknabbelen. Mijn taktiek? Ik laat Beirer en co in het begin van de wedstrijd de ziel uit hun lijf rijden. Beirer geraakt vermoeid en dan kan ik in de laatste ronden keihard toeslaan.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer