Bartolini op zucht van eerste wereldtitel

UDDEVALLA -

Nog drie GP's voor de boeg en 52 punten voorsprong op de tweede in de WK-stand Peter Johansson: de wereldtitel mag en kan Andrea Bartolini bijna niet meer ontglippen. «Dat is een uitgemaakte zaak,» zegt Joël Smets. «In Uddevalla zal Bartolini sterk voor de dag komen en dan pakt hij volgende week in Finland de wereldtitel.»

Jü.S.

BR>Voor Smets zelf is het een seizoen om zo snel mogelijk te vergeten: armbreuk, korte voorbereiding en dan een opeenstapeling van allerlei mechanische problemen. Gevolg: Smets verlaat

zijn

Husaberg en stapt over naar

zustermerk

KTM. Vooraleer hij voor het team van Kurt Nicoll mag uitkomen moet hij eerst nog drie GP's afhaspelen. Te beginnen dit weekend in het Zweedse Uddevalla waar hij twee jaar geleden met grote overmacht beide reeksen won. «Maar dat wil niets zeggen. Probleem is dat ik nu niet meer zo zelfzeker ben na al die problemen dit jaar. Ik betrapte me er zondag in Mol nog op dat ik voorzichtiger ben, dat ik meer angst heb om te vallen. Zeker in de duels ben ik niet meer zo agressief. Tja, ik doe gewoon mijn best en hoop dat ik nog een GP-zege kan pakken.»

Ploegmaat Danny Theybers werd dit jaar nog erger getroffen door mechanische problemen. De Kinrooinaar staat momenteel op de 18de plaats met amper 47 punten. Bovendien liep hij in Luxemburg een voetblessure op die nog altijd niet genezen is. «Als ik mijn voet moet zetten, krijg ik telkens een pijnscheut. Maar ik wil die drie resterende GP's zeker betwisten. Mijn doel? Proberen de 100 punten nog te bereiken. Als ik iedere reeks kan aankomen, is dat zeker nog mogelijk.»

Theybers is ook volop aan het onderhandelen voor volgend jaar. «Waarschijnlijk blijf ik in de 500cc. Op een Honda: ofwel bij Giovanni Cavatorta, ofwel bij Collin Reed. Er is ook nog een mogelijkheid dat ik naar de 250cc overstap, maar die kans is niet zo groot. Vóór de GP in Lierop (5 september, nvdr) zal ik de knoop doorhakken.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer