Lemmens mist start Primera Division

VOETBAL

BR>Dit weekend start de Primera Division met Barcelona en Real Madrid als voornaamste titelkandidaten. Terwijl Claessens wel zijn debuut zal maken bij Oviedo, blijft het voor Erwin Lemmens nog even wachten. De kersverse doelman van Santander liep een blessure aan de linkerduim op en moet een tweetal weken rusten. Lemmens hoopt nu zijn debuut te vieren tegen het Oviedo van Gert Claessens.

ATLETIEK

Drechsler geeft forfait voor WK

De Duitse Heike Drechsler, die geblesseerd is aan de linkerkuit, heeft vrijdag forfait gegeven voor de wereldkampioenschappen atletiek in Sevilla waar ze in het verspringen zou uitkomen. De beslissing viel na een ultieme test. De 34-jarige Drechsler heeft aan alle wereldontmoetingen sinds de eerste editie in 1983, deelgenomen.

TENNIS

Schuurmans beste Belgische in Koksijde

Van de drie Belgische deelneemsters aan het 10.000 dollartornooi in Knokke is alleen Cindy Schuurmans erin geslaagd een wedstrijd te winnen. Daphné Vandezande en Sophie Hénuzet werden al in hun eerste partij uitgeschakeld, de Neerpeltse Schuurmans (WTA 406) raakte een ronde verder. Na een zege tegen de Franse Karpenschiff (WTA 294) verloor ze in de tweede ronde van de Duitse Brunn (WTA 335) met 6-2, 6-3.

Kwartfinales:

Alena Yaryshka (W-R) - Gabriella Kucerova (Dui) 4-6, 6-4, 6-2; Yasmin Angeli (Ita) - Claudine Schaul (Lux) 6-2, 0-6, 6-3; Sophie Erre (Fra) - Esther Brunn (Dui) 6-2, 7-6 (7/2); Miriam Dagostini (Bra) - Ines Heise (Dui) 1-6, 6-4, 6-3.

Halve finales:

Gabriella Kucerova - Claudine Schaul; Sophie Erre - Ines Heise.

Rochus out in Praag

Christophe Rochus heeft op het challengertornooi in Praag, gedoteerd met 100.000 dollar, verloren in de kwartfinales. De Spanjaard Lopez-Moron (ATP 127) was hem te sterk in drie sets: 6-2, 5-7, 6-2. Toch zet Rochus zijn klim op de wereldranglijst verder. De kleine Waal (ATP 145) won deze week van de Spanjaard Calatrava (ATP 174) met 6-3, 7-5 en van de Costaricaan Juan Alberto Marin (ATP 69) met 6-2, 6-2.

VOLLEYBAL

Traore naar Haasrode

Ali Traore, de voorbije jaren middenman bij Zonhoven, speelt het komende seizoen voor Haasrode. Eerder was Traore bij E & Y Genk gemeld, maar na de financiële perikelen bij de nieuwe eredivisieclub mochten de profspelers naar een andere club uitkijken. Koen Baeyens is uiteindelijk terechtgekomen bij Everbeur, al werd hij nog gesignaleerd bij eerstenationale Menen aan de zijde van zijn beachpartner Filip Van Huffel.

Urnaut breekt pink

Andrej Urnaut heeft pech: tijdens een van de eerste trainingen bij zijn nieuwe club Everbeur brak hij zijn pink. Ook Libertiaux staat op non-actief met een heupblessure. Everbeur vreest inmiddels dat vrije aanvaller Bogdanovic pas laat in België zal arriveren. De Joegoslavische ambassade verleent geen visum.

Tornooien in Eisden en Maaseik

Zaterdag organiseert eerstenationaler Volharding Eisden zijn voorbereidingstornooi op het nieuwe seizoen met eredivisieclub Hees-Bilzen en eerstenationalers St.-Vith en Kapellen. Zondag

wordt er volop gebeacht in Maaseik, achter de sporthal. Tornooien voor mannen, vrouwen en jeugd, zowel compeitiespelers als recreanten, van 10 tot 17 uur. Everbeur is dit weekeinde aan de slag in het tornooi van het Luxemburgse Pétange.

Blangé terug naar Nederland

Peter Blangé, de legendarische spelverdeler van Oranje en tot vorig seizoen van Treviso, het beste clubteam ter wereld, speelt de komende competitie in Nederland bij Vrevok uit Nieuwegein. De 34-jarige Blangé, met zijn 2m05 uitzonderlijk groot voor een passeur, debuteerde al in 1984 voor het nationaal team en kwam in totaal meer dan 450 keer uit voor Oranje, waarmee hij in 1996 Olympisch kampioen werd en een jaar later Europees kampioen. Naast Vrevok toonden ook Dynamo Apeldoorn en diverse buitenlandse clubs interesse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer