Reacties uit de trainerswereld

Wilfried Van Moer

F.V.R.

BR>«Weer gearrangeerd»

HASSELT -

Wilfried Van Moer ondervond indertijd als bondscoach zelf hoe snel de bondstop iemand aan de deur kan zetten. «Dit keer hebben ze het op een gelijkaardige manier gearrangeerd. Nu krijgen de franstaligen een man van hun kant. Met Van Himst liep het ook zo. Hij was Brusselaar, lag goed bij de Walen, maar dat heeft zich later tegen hem gekeerd. Het is nu eenmaal de trend dat de pers een heel belangrijke rol speelt. Op dat vlak hadden Goethals of Thys het veel makkelijker. En als de pers roept, laten de grote bonzen van de bond vlug hun oren in dezelfde richting hangen. Het is natuurlijk jammer voor Georges. Hoeveel spelers had hij nog die willen spelen? Hooguit drie van internationaal niveau. De rest zijn niet meer dan goeie clubspelers. Met alle respect voor Waseige, die een goede vriend is, maar ik betwijfel of de ingreep nog zal helpen voor EURO 2000.»

Franky Van der Elst

«Geen verrassing»

BRUGGE -

Franky Van der Elst, aan zijn debuutseizoen bezig als coach bij Germinal-Beerschot, hoorde vrijdagmiddag pas voor het eerst van de wissel Leekens-Waseige via onze redactie. «Ik had wel al vernomen dat de KBVB later op de avond een persconferentie zou geven. Tenslotte kan je dit ontslag niet echt een verrassing noemen, na de jongste partijen en de inherente druk. Al blijft zo'n ontslag natuurlijk jammer. Laat ons alvast hopen dat Robert Waseige de goede keuze is. Hij kent het vak, heeft bij zijn clubs steevast degelijk werk geleverd. En EURO 2000 lijkt dan wel erg dichtbij, tegelijk is het, met een rits vriendschappelijke interlands, ook nog veraf.»

Walter Meeuws

«Een rustbrenger»

GIERLE -

«Ha, hebben ze het doorgeduwd,» zo luidde de eerste reactie van Walter Meeuws. Geen verrassing dus. «En Waseige is de logische oplossing, daar heb ik het pas nog over gehad met vrienden,» voegde hij er aan toe. «De situatie rond de Rode Duivels was al twee jaar, en zeker na het WK, erg slecht. Iedereen hoopte op positieve resultaten, op een betere beleving en telkens kwam er een nieuwe teleurstelling.»

«Robert Waseige is de meest aanvaardbare figuur op dit moment om Leekens op te volgen. Hij bezit het vermogen om rust te brengen. Voor de interland tegen Nederland rest hem heel weinig tijd om de juiste instelling bij de spelers terug te brengen. Enerzijds zal de naam van de tegenstander voor voldoende concentratie en motivatie zorgen, anderzijds heeft Oranje de laatste matchen nauwelijks gewonnen en die mannen zullen binnenkort ook wel eens uit hun krammen schieten.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer