Bernd Thijs: «Knokken voor sportieve erkenning»

LUIK -

Voor het eerst sinds mensenheugnis heeft Standard slechts één Vlaming in de kern. Bernd Thijs, de laatste van een uitstervend soort op Sclessin, bleef na het vertrek van zijn gabbers Dimitri de Condé, Dirk Medved en Stijn Haeldermans een beetje verweesd achter in Luik. «We deden vorig jaar de dagelijkse trip naar de training meestal samen», vertelt Bernd. «Omdat we geen van allen in een echt comfortabele situatie zaten hadden we veel steun aan mekaar en konden we al eens iets in vertrouwen kwijt. Dat mis ik nu wel. Een klankbord in je eigen taal als je het moeilijk hebt. Niet dat er met de andere jongens problemen zijn. Of het nu Walen, Kroaten of Afrikanen zijn, ik kan met iedereen redelijk goed opschieten. Maar in een kern van 26 spelers ben je hoedanook mekaars concurrenten. Het is, meer nog dan vorig jaar ieder voor zich. De spanning is voelbaar. De fameuze C-kern is een constant dreigend gevaar.»

Annemie SNEYERS

BR>Bernd speelde vrijwel alle oefenpartijen in de voorbereiding. De eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Mechelen, viel hij in na de rust. «Ik dacht dat ik geen slechte invalbeurt maakte. We bogen de achterstand om naar winst. Maar de donderdag nadien voelde ik de bui al hangen. Ik moest vrijdag bij de invallers spelen en op Westerlo was ik niet eens bij de 15. Zonder uitleg, zonder commentaar. Dat steekt. Een poosje geleden waren er vage contacten met een Duitse en ook een Belgische club. Standard en trainer Ivic stelden echter hun veto. Ik mocht onder geen enkele voorwaarde weg. Dan denk je toch dat het vertrouwen er is. Dat je mag rekenen op een eerlijke kans. Ik zit met het frustrerende gevoel dat mijn sportieve groei nu een beetje wordt afgeremd. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze situatie.»

Ook de wedstrijd van de beloften in Estland draaide voor Bernd afgelopen week op een teleurstelling uit. «Ik was eerst erg blij met mijn selectie», geeft hij toe. «Maar ik kan begrijpen dat de trainer voor de wedstrijd zelf de voorkeur gaf aan de jongens die in het weekend bij hun eigen club hadden gespeeld. Daar was ik dus niet bij. Ook voor de thuiswedstrijd tegen Gent heb ik weinig hoop. Ik sta op het lijstje van de invallersploeg. Dan weet je het wel.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer