Commentaar: ReDaTtAcK

«Geef me honderd hackers en ik leg België plat», «Nog even en ik kraak ook banken», «Ik kan nu al in ziekenhuizen binnen»... Tot eergisteren leken de uitspraken van ReDaTtAcK vooral te getuigen van grootspraak en mediageilheid. Zijn enige wapenfeit beperkte zich toen immers nog tot een 'kleine' inbraak bij Skynet. Een inbraak die ook andere hackers hadden kunnen plegen. Intussen is alles echter veranderd.

BR>Met de kraak bij de Generale Bank heeft ReDaTtAcK namelijk bewezen dat hij niet alleen een snoever of een opschepper is. De sterke uitspraken - die

gefundenes Fressen

zijn voor de media - worden gevolgd door daden. Maar het blijft opvallend hoe graag de hacker gebruik maakt van de media. Heeft dat alleen te maken met het aanklagen van de onveiligheid op het Internet, zoals hij zelf altijd verkondigt? Of spelen er nog andere dingen mee? Plezier in het kat- en muisspel met de wanhopig naar hem zoekende ordehandhavers misschien?

Als dat zo is, dan kan ReDaTtAcK het spel beëindigen met één ultieme stunt: zichzelf bekend maken. Als zijn wapenfeiten echt onopspoorbaar zijn, moet het toch kunnen? Gewoon even zeggen: «Ik ben ReDaTtAcK. Bewijzen jullie nu maar dat ik het ben die binnenbrak bij Skynet en de Generale Bank.» Misschien een idee voor binnenkort?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer