Uitbater Bilzense nachtwinkel ontvoerd

De daders van een gijzeling in Bilzen zijn gisteren aangehouden door de raadkamer van Turnhout.Vijf Pakistani ontvoerden op 15 oktober een uitbater van een nachtwinkel in Mol. Een dag later bevrijdde een speciale politie-eenheid de man uit een woning in de Kloosterstraat in Bilzen. Het onderzoek bracht aan het licht dat de ontvoering te maken had met mensenhandel. Een 48-jarige man uit Antwerpen wilde zijn familie uit Pakistan naar België laten overbrengen. Op de gewone manier lukte dat niet en daarom deed de man een beroep op de broer van de uitbater van de nachtwinkel. Die beloofde de operatie uit te voeren voor 40.000 euro. Van de overbrenging kwam niets in huis, de man werd aan het lijntje gehouden.

Kdejager

BR>

Moegetreiterd deed hij een beroep op een landgenoot met een twijfelachtige reputatie, een 38-jarige man uit Leuven. Die laatste huurde drie meelopers om het vuile werk op te knappen:een 38-jarige uit Hasselt, een man van 30 uit Namen en een 30-jarige Bilzenaar. Samen trokken ze op die bewuste woensdagavond naar Mol en ontvoerden de uitbater van de nachtwinkel. De ontvoerders namen onmiddellijk contact op met de broer en eisten losgeld: 40.000 euro.Maar die dacht er niet aan om te betalen.

Hij stapte naar de politie. Speurwerk van de gerechtelijke diensten leidde naar Bilzen. De speurders pakten de ontvoerders op. De vijf bekenden de feiten en verschenen dinsdag voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners