Agalev-schepen Chantal Pauwels blijft op post

Print
De Antwerpse Agalev-schepen Chantal Pauwels blijft op post. Het lokale partijbestuur, dat begin deze week het ontslag van de schepen vroeg, trekt haar vraag in nadat duidelijk werd dat Pauwels op heel wat steun van de achterban kon rekenen. De vraag tot ontslag, die volgens Agalev een strategie was om Pauwels uit de wind te zetten voor de aanvallen van het Blok, bleek niet de goede strategie, klinkt het.
Chantal Pauwels kwam afgelopen weekend onder vuur nadat het Vlaams Blok bekendmaakte dat ze een private woning van het OCMW huurde voor 144,50 euro. Het lokale partijbestuur vroeg Pauwels om op te stappen. Sommigen zagen die vraag als een aanval van binnen Agalev zelf, maar daar is volgens de partij niets van aan. "Het lokale bestuur koos voor een strategie om Chantal uit de wind te zetten, maar dat bleek niet de goede strategie", zeggen nationaal politiek secretaris Dirk Holemans en lokaal politiek secretaris Tom Caals.

De bocht die Agalev nu maakt, is volgens de partij niet ingegeven door berichten als zou Pauwels als onafhankelijke of als lid van een andere partij in het college kunnen blijven zitten. "Dit voorval kadert in een reeks aanvallen van het Blok. Het lokale partijbestuur koos voor een bepaalde strategie om Chantal uit de wind te zetten en de signalen van de achterban, de verenigingen en personen waarmee we contact genomen hebben, zeggen ons dat we niet mogen wijken voor dergelijke aanvallen", zegt Holemans.

Holemans geeft toe dat dit incident de partij geen goed heeft gedaan. "We zijn dan ook een kwestbare partij, die in volle heropbouw zit", zegt de nationale politiek secretaris. "Het heeft echter geen zin om naar winnaars of verliezers te zoeken, want wie dat doet speelt alleen maar in de kaarten van het Blok", aldus Holemans.