Van Geneugden - Cossey nieuw trainersduo Lokeren?

LOKEREN -

Gisteren oefende de spelersgroep van Lokeren onder leiding van Rudi Cossey en... Ronny Van Geneugden. "Ja, het bestuur heeft me maandag gevraagd om samen met Rudy de trainingen te leiden", aldus de Limburger. "Cossey en ik werken op voet van volledige gelijkheid. We bespreken alles samen, al ben ik de eindverantwoordelijke voor de tactiek.

S.T.

BR>Het lijkt me logisch dat ik, zolang er geen opvolger is, mijn voetbalschoenen aan de haak hang. Het enige wat telt, is de ploeg optimaal klaarstomen voor de belangrijke opdrachten van de komende weken. En dat kan niet als speler-trainer. Zodra Lokeren een nieuwe trainer aanstelt, voetbal ik opnieuw mee.

Of deze constructie behouden blijft? Weet ik niet. De voorzitter heeft me alleen gevraagd om zaterdag een goede ploeg op de been te brengen. De rest zien we wel. Al heb ik zeker de ambitie om ooit proftrainer te worden", besloot de 31-jarige Van Geneugden, die over een Heizel-diploma beschikt.

Intussen stromen de trainerskandidaturen op het Daknam binnen. "Vandaag alleen al veertien", aldus manager Willy Verhoost. "We zullen ze allemaal rustig bekijken. De club is helemaal niet gehaast om een opvolger aan te duiden. Iedereen beschuldigt ons ervan dat we dit scenario opgezet hebben, maar we hebben écht nog niet aan een nieuwe trainer gedacht, laat staan met iemand gesproken." Nog dit: gisteren kwam Willy Reynders langs om afscheid te nemen van de spelersgroep die hem daags voordien weggestemd had.