Juha Reini spioneert voor Finse bondscoach

GENK -

Ondanks zijn kwetsuur maakt de Genkse speler Juha Reini deel uit van het Finse gezelschap dat vanavond de Rode Duivels partij geeft in Brugge.

E.DE.G.

BR>«Bondscoach Möller-Nielsen belde me enkele malen op om meer te weten over de Belgische ploeg», grinnikt de twaalfvoudige Finse internationaal, «ik fungeer als een soort spion. Hij heeft geïnformeerd naar de individuele kwaliteiten van de Belgische spelers.»

Hoge verwachtingen schijnen de Finnen van hun Belgisch tussendoortje niet te koesteren. Temeer daar in de selectie een aantal nieuwelingen een speelkans krijgen. Geen plaats dus voor Tomi Kinunnen.

«Ik had Tomi enkele dagen geleden nog aan de telefoon», legt Reini uit, «hij was zwaar ontgoocheld dat hij precies tegen België niet geselecteerd was. Maar Kinunnen was wel zo eerlijk om toe te geven dat hij de laatste weken minder sterk aan het spelen is. De Finse ploeg zal vanavond tamelijk defensief ingesteld zijn. Een vijftal internationalen, die in het buitenland spelen, zijn er om diverse redenen niet bij. Hyypya van Liverpool werd niet vrijgegeven door zijn club en Litmanen is gekwetst. Kolkka van PSV, die in extremis werd opgeroepen, zal slechts een helft spelen. De trainer zal dus moeten experimenteren.»