Rode Duivels om 20 uur tegen Finland

OOSTENDE -

De Rode Duivels zetten vanavond met een vriendschappelijke interland tegen Finland de ultieme voorbereiding op EURO 2000 in. Voor bondscoach Georges Leekens is de tijd van experimenten voorbij en zal in de volgende oefeninterlands duidelijk worden met wie hij uiteindelijk naar het EK wil.

Marnik GEUKENS/Luc MARTENS

BR>De trip die een met veel improvisatie samengeharkte spelerskern net voor de zomer naar Azië maakte, heeft blijkbaar diepe indruk gemaakt op de bondscoach. Om de drie zinnen had hij het gisteren over het «Azië-gevoel» dat als fundament moet dienen om straks een redelijk figuur te slaan op EURO 2000.

De gelijke spelen tegen Peru en Japan en de winst tegen Zuid-Korea deden het vertrouwen binnen de selectie met forse rukken omhoog gaan. Voor de onmiddellijke toekomst rekent Leekens op het groepsgevoel en het spelconcept dat in Azië groeide. In de ploeg die vanavond tegen Finland aan de aftrap komt daarom de namen van doelman Philippe Vande Walle en middenvelder Yves Vanderhaeghe want volgens de bonscoach «sterk in Azië». Ook de flanken van de Rode Duivels beginnen stilaan vorm te krijgen met Marc Hendrikx op rechts en Bart Goor op links. In de huidige selectie zitten zelfs geen alternatieven voor deze twee posities. Certitudes voor EURO 2000?