Parels van Oulare en Thordur Gudjonsson

GENT -

In een ongewone veldbezetting met vier verdedigers en dubbelbezette flanken kwam Racing Genk ondanks Gents veldoverwicht nooit in de problemen. Racing werkte bijzonder efficiënt af en scoorde uit drie kansen twee enig mooie doelpunten.

L.M.

BR>

10'

Oulare zondert op links Hendrikx af die voor het doel de alleenstaande Thordur Gudjonsson vindt. Op het gladde veld krijgt

Thori

de bal onvoldoende onder controle om gevaarlijk te worden.

25'

Eerste vlotte combinatie van Racing via Strupar-Hasi en Thordur Gudjonsson die voor doel brengt waar de aanstormende Jansson overkopt.

31'

Gent, veel aan de bal, dreigt een eerste keer met een afstandsschot van Foguenne. Brockhauser gebruikt zijn vuisten.

33'

Strupar bedient op rechts Thordur Gudjonsson die een scherp aangesneden bal voor doel geeft. Oulare kan nog net bij die voorzet en kopt enig mooi binnen, 0-1.

45'

De buitenspelval bij Genk klapt te laat dicht. Foguenne kan er alleen van door en schiet van schuin voor doel snoeihard naast.

67'

Beste kans van de wedstrijd voor Gent. Kimoni verdedigt slecht uit met het hoofd en legt de bal panklaar voor Foguenne. Brockhauser redt met de voet.

76'

Eén-twee Nielsen-Aarst door het centrum. Brockhauser stopt Nielsen af met de voet.

77'

Hendrikx hervindt stilaan zijn vroegere kracht en laat Christensen alle hoeken van het veld zien. Bij een zoveelste rush gaat hij er alleen van door, brengt met zijn linker voor doel waar Thordur Gudjonsson aan de tweede paal met een volley scoort, 0-2.

Toeschouwers: 10.000.

Scheidsrechter: De Bleeckere.

AA GENT: Herpoel - Christensen, Carrez, Strebal, Szekeres - Vasov, Ramcic (46' Joly), Foguenne (81' Gajser) - Kharif (73' Nielsen), Aarts en Schepens.

RACING GENK: Brockhauser - Bjarni Gudjonsson, Olivieri, Kimoni, Rogerio - Thordur Gudjonsson (81' Vangronsveld), Jansson, Hasi, Hendrikx - Oulare (75' Horvath) en Strupar (89' N'Sumbu).

Doelpunten: 33' Oulare 0-1, 77' Thordur Gudjonsson 0-2.

Gele kaarten: Foguenne (fout), Bjarni Gudjonsson (fout), Christensen (fout).