GBA - Lommel: Eclips, deel 2

ANTWERPEN -

Lommel SK legde GBA in haar allereerste thuiswedstrijd nauwelijks een duimbreed in de weg. Met treffers van Demkine en Degryse effende de thuisploeg in het derde kwartier dan ook vrij simpel het pad, pas na de 3-0 van Severeyns kon Lommel in de slotminuut tegenscoren via Van Diest. Lichtpunten bij de bezoekers waren duidelijk even schaars als beelden van de eclips bij bewolkt weer.

Ro.Me.

BR>

4'

Met een kopbal (rakelings over) opent Marc Degryse het eenrichtingsverkeer aan het Olympisch stadion.

10'

Degryse stuurt Severeyns in het straatje, doelman Mathijssen roept

Ciske de Rat

een halt toe.

21'

Amper twee minuten nadat hij een misverstand tussen Nassen en Mathijssen vergeet af te straffen, gaat Demkine opnieuw zijn kans. Mathijssen heeft de hoek goed verkleind en voorkomt erger.

36'

Daar is Demkine dan toch met het lijk. Kappen, schieten: 1-0, Lommel staat erbij en kijkt ernaar.

39'

Scavone wordt afgetroefd door Demkine, die knap breed legt tot bij Degryse, Mathijssen heeft geen verhaal tegen zijn streep: 2-0.

65'

We mogen onze pen ook eens bovenhalen voor een actie van Lommel. Als we tenminste door de vingers zien dat invaller Waligora op doelman Moons strandt en... voor buitenspel wordt teruggefloten.

66'

Severeyns doet het licht helemaal uit, in twee keer voorbij de Lommelse goalie en de boeken mogen, voor wie er nog aan twijfelde, helemaal dicht: 3-0.

68'

Even groen-wit: Waligora knalt met links over, Zouaoui ziet zijn pegel in corner gewerkt.

90'

Van Diest benut de rebound van Van Kessel met een grondscherend schot, 3-1. Wims tweede treffer in eerste nationale is evenwel enkel goed voor de statistieken in het

gouden

GBA-boek.

Scheidsrechter: Struys.

Toeschouwers: 7.000.

GBA: Moons, Brusselers, Svetlecic, Kovacs, Herreman, Marinovic, Karagiannis (86' Sonck), Vanderheyden, Degryse (76' Hofmans), Severeyns (73' Haagdoren), Demkine.

LOMMEL: Mathijssen, Nassen, Simons, Van Diest, Scavone (61' Van Kessel), Ford, Marusic, Mennes, Zouaoui, Dekelver (61' Waligora), Gomis.

Doelpunten: 36' Demkine 1-0, 39' Degryse 2-0, 66' Severeyns 3-0, 90' Van Diest 3-1.

Gele kaarten: Nassen (fout), Scavone (fout), Brusselers (fout), Marusic (protest), Van Kessel (fout).