Bommen Chris Janssens baten niet

LOKEREN -

Sporting Lokeren zit in de miserie. De Wase club leed tegen Club Brugge zijn tweede opeenvolgende nederlaag en moet angstvallig naar onder kijken. De 2-5 cijfers brengen de stoel van trainer Willy Reynders aan het wankelen. René Verheyen daarentegen kan rustig achteroverleunen, want zijn Brugge begon verrassend goed aan het seizoen.

S.T.

BR>Willy Reynders speelde gisteren hoog spel, want hij slachtofferde maar liefst vijf spelers voor de miskleun bij het zwakke Lommel. Abouo, Penicka, Kimoto, Van Geneugden en Nikcevic maakten plaats voor Van Dender, Vidarsson, Muzinga, Budka en Kozak. Die wijzigingen leverden niet het verhoopte resultaat op. Lokeren liet voor rust een vrij machteloze indruk en legde Brugge nauwelijks iets in de weg. De defensie verdedigde slordig uit en de aanvallers Kozak en zwerver Vonasek waren nauwelijks aanspeelbaar. Opvallend genoeg was verdedigende middenvelder Chris Janssens de meest dreigende Lokeraar. Het wekte dan ook geen verwondering dat een beresterke Janssens met twee verwoestende vrijeschoppen hoop gaf aan de plaatselijke harten. Die twee treffers (1-1 en 2-3) leidde evenveel keer een sterke periode in van de tijdens de tweede helft moedig knokkende thuisploeg, maar de bezoekers sneden met snelle tegengoals de adem van Lokeren af.

René Verheyen, de nieuwe trainer van blauw-zwart, heeft zijn huiswerk beter voor elkaar dan de voorbereiding liet vermoeden. Het was tekenend dat alleen de afstandspogingen van Janssens tot echt gevaar leidden. Voorin lijkt een moeilijk af te stoppen Jankauskas (eindelijk) de juiste vorm te vinden en hervindt Gertje Verheyen zijn geluk in de frontlinie. Dé uitblinker in het Brugse geheel was echter Englebert. De aanwinst van Sint-Truiden was steeds aanspeelbaar, verlegde eenvoudig en sober het spel en dook meerdere keren gevaarlijk op. Hij zou wel eens de motor van een sterk collectief kunnen worden.

Dit Brugge kan een gooi doen naar de titel, want Verheyen heeft nog kleppers als Verlinden, De Brul, Vermant, Janssen, Anic en Fadiga achter de hand. Anderlecht is nog geen kampioen.

3'

Van Dender kopt te kort terug op doelman Dabanovic. Kans voor Jankauskas. Dabanovic redt.

8'

Vrijschop Van Haezebrouck. Janssens kopt naast.

26'

Verheyen glipt handig door de Lokerse buitenspelval.

Englebert buigt zijn voorzet om in 0-1.

37'

Overtreding Lembi op Vonasek. Janssens trapt van op 25 meter de vrijschop onhoudbaar in de kruising: 1-1.

40'

Via het hoofd van Verheyen en Clement bereikt een vrijschop van Deflandre Jankauskas. Die knalt van schuin voor doel de 1-2 binnen.

43'

Verheyen schakelt Zeré uit. Martens kopt zijn voorzet in de voeten van Clement die 1-3 scoort.

54'

Balverlies Zeré aan Jankauskas. Doelman Dabanovic zet misser recht en redt het schot van de Brugse spits.

59'

Chris Janssens doet zijn huzarenstukje van in de eerste helft nog eens over. Opnieuw vanop 25 meter trapt hij een vrijschop onhoudbaar binnen: 2-3.

62'

Van De Walle kan slechts met veel moeite een hard schot van Vonasek in hoekschop duwen.

67'

Jankauskas verlengt aan de eerste paal een voorzet van Deflandre in een vierde Brugse treffer: 2-4.

86'

Englebert zet voor van op rechts. Verheyen kopt binnen: 2-5.

Scheidsrechter: Huyghe.

Toeschouwers: 7.500.

LOKEREN: Dabanovic, Staelens, Van Haezebroeck, Zeré, Van Dender, Muzinga (56' Abouo), Vidarsson (56' Kimoto), Janssens, Budka, Vonasek, Kozak (46' Nikcevic).

BRUGGE: Van De Walle, Deflandre, Ilic (70' De Brul), Lesnjak, Lembi, Borkelmans, Clement (80' Vermant), Englebert, Martens (86' Janssen, Verheyen, Jankauskas.

Doelpunten: 26' Englebert 0-1, 37' Janssens 1-1, 40' Jankauskas 1-2, 43' Clement 1-31, 59' Janssens 2-3, 67' Jankauskas 2-4, 86' Verheyen 2-5.

Gele kaarten:

Deflandre (fout), Janssens (fout).