Lange dopperiode bij Ford

GENK -

Ford creëert de komende weken 30 nieuwe jobs op de testbaan in Lommel. De nieuwe banen komen er naar aanleiding van bijkomende emissietests die nodige zijn voor Groot-Brittannië. Ford werft 22 testpiloten en 8 technici aan. Het testcentrum van Ford heeft ruim 400 personeelsleden in dienst.

G.C.

BR>De directie van Ford Genk heeft gisteren tijdens een spoedvergadering met de vakbonden ook aangekondigd dat er in september gedurende 10 dagen geen Mondeo's zullen geproduceerd worden. Eind augustus worden nog 2 dopdagen ingelast. Deze stempeldagen zijn een gevolg van de slabakkende vraag naar de Ford Mondeo. Die daling manifesteert zich in heel Europa. Met de 12 bijkomende dopdagen komt het totaal voor de eerste 9 maanden van dit jaar op een recordaantal van 53. Naar verluidt is de tegenvallende vraag vooral te wijten aan de leeftijd van het model, de aflossing die in oktober van volgend jaar wordt verwacht en de bikkelharde concurrentie in het segment.

In vakbondskringen is gisteren gelaten gereageerd op het nieuws. De vakbonden wijzen op de herstructurering die momenteel wordt doorgevoerd en die de fabriek moet klaarstomen voor de opvolger van de Mondeo.