Wesley Theunis wél in kampioenschap

WIELRENNEN

BR>In tegenstelling met allerlei geruchten is Wesley Theunis wél van plan om zondag te starten in het BK voor beloften. De renner uit Lummen sukkelt momenteel met een weerbarstige conditie - overtraind in de Sierra Nevada? - en heeft geen hoop op een goede prestatie in Frasnes-les-Anvaing. Toch wil hij meedoen, al was het maar om een aantal ploegmaats in de aanvangsfase van de wedstrijd te helpen.

Axel Merckx nog altijd out

Axel Merckx was dinsdag in Milaan voor een zoveelste medische doorlichting. Sinds zijn opgave in de Ronde van Frankrijk heeft Axel niet meer gekoerst. Allerlei onderzoeken in diverse ziekenhuizen leverden alsnog geen diagnose op van een of andere ziekte. De meest aanvaardbare uitleg blijft dat de jonge Merckx in het vooruitzicht van de Tour op training te driest is geweest met zijn krachten en zich daar heeft leeggereden. Voor de tijdrit van zijn vader op 29 augustus liet Axel zich als ploegmaat van Tom Steels alvast vervangen door Leif Hoste.

Armstrong op moutainbike in VS

Lance Armstrong maakt vrijdag voor het eerst sinds zijn zege in de Ronde van Frankrijk zijn opwachting in een Amerikaanse wedstrijd. Hij doet mee aan de finale van het Amerikaanse moutainbikecircuit in West Dover. «Mijn doel is de finish te halen,» aldus Armstrong. «Ik vrees dat ik na de vele feesten en ontvangsten van de laatste weken de conditie mis om mee te strijden om een podiumplaats. Maar ik vind het prettig om op de moutainbike te rijden.»

Van de Vijver tweede in dernykoers

Heidi Van de Vijver, achter gangmaker Walraeve, is tweede geworden bij een internationale dernykoers voor vrouwen in het Nederlandse Noordwijk-aan-Zee. De zege ging naar thuisrijdster Leontien van Moorsel (achter Zijlaard), onze landgenote Vanja Vonckx werd zesde.

Nevenbonden

BVB: GIJZEGEM:

A-renners: 1. Marc Baeyens; 2. Peter Ballet; 3. Peter De Smet. B-renners: 1. Wilfried Lenssens; 2. Luc Van Geyt; 3. Johan Van de Noortgate. C-renners: 1. Patrick Matthijs; 2. Roger Schouppe; 3. Marcel Poelmans. D-renners: 1. Etienne Lievens; 2. Marc Vervondel; 3. Freddy Roelekens.

BVB: LEDE:

A-renners: 1. Eric Quina; 2. Nico Daelman; 3. Peter Ballet. B-renners: 1. Luc Van Geyt; 2. Patrick Van de Kerckhove; 3. Ivan Coopman. C-renners: 1. Kris De Kock; 2. Marcel Van der Putten; 3. Georges Verstraeten. D-renners: 1. Marc Vervondel; 2. Etienne Lievens; 3. Willy Roels.

WAOD: Oost-Eeklo:

A-renners: 1. Georges Vergauwe; 2. Danny Van der Beken; 3. Kurt Timbreur. B-renners: 1. Kurt Pauwels; 2. Kristof Deneve; 3. Koen Lameire. C-renners: 1. Marc Steenberghe; 2. Philip Pattijn; 3. Luc Timbreur.