• Ruyloft: knap vierde -

Akkefiet(s)jes

D.G.

BR>Truienaar Nico Ruyloft is op de Wereldspelen in Zagreb, het militaire equivalent van de Olympische Spelen, vierde geëindigd in de wegrit. «Een rit over 160 km, met renners uit twintig landen,» vertelt Nico. «Op het zware parcours kon tegen de verwachtingen in slechts één renner, een Oostenrijker, nipt uit de greep van het peloton blijven. In de groepsspurt werd ik derde, net buiten de medailles dus. Toch een bewijs dat de conditie goed is. Net nu, ben ik maandag omvergereden door een wagen. Door mijn knieblessure komt het BK voor EZC van zondag op de helling te staan.»

• Nieuwe wielerclub -

Begin september gaat wielerclub 'WV De Dommelstreek' van start. Het nieuwe Noord-Limburgse team gaat onder andere met steun van Uratec Overpelt en Rabobank de baan op. De samenstelling van het rennersbestand is gemengd, zowel Nederlanders als Belgen. Het bij ons bekendste nieuwe lid is allicht Roy Sentjens, wonend in Hamont-Achel, maar fietsend met een Nederlandse licentie. Sentjens is geselecteerd voor het beloften-WK, net als Koen Loos. De club trekt nog meer bekende namen aan: Erwin Oosterbosch en Hans Dekkers, Nederlands kampioen achtervolging bij de juniores, ook geselecteerd voor het WK zowel op de baan als op de weg. Rob Bijnen en Ruud Kooijman gaan ook naar het juniores-WK. Bij de dames zijn o.a. WK-geselecteerden Sonja Van Kuyk en Sabrina Raymaekers van de partij.

• Poulidor Daamen -

Davy Daamen werd zaterdag in Sint-Lambrechts-Herk in de spurt geklopt door Sjef De Wilde. Een zoveelste tweede plaats voor de Opglabbekenaar, hij kan de tel zelf al niet meer bijhouden. Een heuse

Poulidor

bij onze juniores dus. Gelukkig kon Davy toch al een keer met de traditie breken, in Sterrebeek kwam hij wel als eerste over de meet.