Schitterend Bundesligadebuut van Jacky Peeters

GELSENKIRCHEN -

«Mag ik even gaan zitten? Ik ben kapot, jong.» Doodmoe maar voldaan haalde Jacky Peeters zaterdagmiddag het einde van zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga. Bielefeld pakte op het veld van Schalke 04 een oververdiend punt, het werd door de in groten getale meegereisde fans als de landstitel gevierd. 51.000 toeschouwers waren er naar het Parkstadion afgereisd, ze zorgden voor de sfeer van de grote dagen. «Nu is mijn droom uitgekomen,» genoot Jacky Peeters, met het nummer 24 van Marc Wilmots om de nek. «We hebben van truitje gewisseld. Het is zo'n aardige jongen. Hij wenste me succes in de Bundesliga en feliciteerde me met onze prestatie. Marc Wilmots is een voetballer naar wie ik altijd al heb opgekeken. Nu heb ik tégen hem gespeeld, misschien speel ik ooit wel mét hem,» knipoogde de Lozenaar. Op de spionnen van Georges Leekens moet hij alvast een goeie indruk hebben gemaakt. Met libero Stratos - schitterende voetballer, mg - en de Braziliaan Borges, vormde Peters het hart van een granieten verdediging.

Marnik GEUKENS

BR>

Schalke 04 wil het vorige snertseizoen zo snel mogelijk vergeten en begaf zich met een half miljard op de transfermarkt. Het nieuwe spitsenduo Sand-Asamoah kon de verwachtingen echter niet inlossen. De thuisploeg opende nochtans furieus met vier hoekschoppen in de eerste drie minuten. Maar na een kwartiertje luwde de storm en kwam een verzorgd voetballend Bielefeld makkelijk in de wedstrijd. Het gelijkspel was dan ook de juiste weergave van een voor de thuisfans ontgoochelende partij.

«Heel even waren we onder de indruk,» bekende Peeters. «Na tien minuten hebben we het evenwicht hersteld. Bij de rust drukte de trainer ons op het hart rustiger te voetballen. Wij moeten durven uitgaan van onze eigen capaciteiten. Dat is in de tweede helft heel goed gelukt, dit punt hebben we dubbel en dik verdiend. Het is nog veel te vroeg om te zeggen dat we met deze ploeg niet in degradatiegevaar zullen komen. Aan zulke uitspraken waag ik me nog niet. Maar de eerste kennismaking met de Bundesliga werd alvast een meevaller over de gehele lijn.»

Wilmots

Het water viel enkele uren voor de wedstrijd met bakken uit de lucht. De stortbuien maakten van Peeters' debuut een ware uitputtingsslag.

«Ik heb in de slotminuut Yoeri Mulder nog een laatste keer getackled. Toen was het definitief afgelopen met me. De trainer schreeuwde nog dat ik me breed moest aanbieden, maar dat lukte echt niet meer. Fysiek is de Bundesliga loodzwaar, dat voel ik nu al. De twee Schalke-spitsen zijn allebei international in hun land. Vooral die Asamoah is een lastige, een beer van een vent. Iemand met een stevige reputatie in Duitsland. Maar ik heb hem toch een paar keer opzij gezet, je moet je af en toe eens laten gelden.»

Marc Wilmots had veel lof voor Peeters. «Knap debuut,» aldus Wilmots, «Peeters maakte een stevige indruk op me. Je moet Bielefeld overigens niet onderschatten. Ik vond hen erg goed voetballen, dit is zeker geen zwak broertje. Bielefeld is van een ander niveau dan Ulm en Unterhaching.»

Bij Schalke was de ontgoocheling groot, maar Wilmots zorgde voor de relativerende noot.

«Ik ben niet ontevreden. Je moet ons tijd geven. We spelen met een nieuw spitsenduo, de automatismen moeten nog groeien. Ook Bayern en Leverkusen speelden slechts gelijk, Dortmund ging zelfs onderuit bij Kaiserslautern.»

Zondag reisde

das Kampfschwein

al af naar Brussel. Hij wil zich woensdag tonen tegen Finland. «Ik ben blij dat ik nog eens drie wedstrijden in een week kan spelen. Mijn rechterenkel is volledig genezen, ik speel nu zelfs zonder tape. Ook conditioneel voel ik me bijna honderd procent. Echt, ik ben een tevreden man.»

Scheidsrechter: Steinborn.

Toeschouwers: 51.000.

SCHALKE 04: Reck - Eigenrauch (78' Held), Thon, Waldoch, De Kock - Goossens, Nemec, Wilmots, Büskens - Sand en Asamoah (75' Mulder).

BIELEFELD: Koch - Peeters, Stratos, Borges, Meissner - Rydlewicz, Hofschneider (54' Waterink), Weissenberger (59' Böhme), Maul - Van der Ven (64' Göktan) en Labbadia.

Doelpunten: 45' Nemec 1-0, 67' Labbadia 1-1.

Gele kaart: Weissenberger.