Koning van de Hasseltse boetieks overleden

Zaterdagnacht is Ivo Mouling plotseling overleden op 58-jarige leeftijd. Mouling was de man die in de jaren ‘60 het fenomeen boetiek in Hasselt introduceerde met de opening van de allereerste in de provincie, de Caprice. In de loop der jaren bouwde hij een klein imperium uit van een tiental boetieks in het centrum van de stad.

ghouben

“We zullen hem zeker missen”, zegt de voorzitter van de Verenigde Handelaars Centrum Hasselt Guido Quintens.“Hij was een trendsetter, die de stad haar eigenheid heeft gegeven. De ketens zijn overal dezelfde, maar de boetieks van Ivo, dat was Hasselt.”

“Net op het moment dat alle winkels open zijn ter gelegenheid van het Fashion Weekend, is ons een monument ontvallen”, reageert Moulings’vriend, cafébaas Benny Bijloos.

“Hij was een beetje een ziener, die altijd een paar jaar op voorhand inspeelde op de toekomstige trends.” Ook op het stadhuis betreurt men het overlijden van Mouling.“Hij was een van de meest dynamische Hasseltse ondernemers”, aldus schepen van lokale economie Vanmuysen.

Aangeboden door onze partners