VT4 infotaint met 'Navond Vlaanderen!'

NOSSEGEM -

Op maandag 23 augustus gaat VT4 van start met 'Navond Vlaanderen!', een gloednieuw infotainment magazine waarin Vlamingen op een eigenzinnige en ludieke wijze benaderd worden.

BR>«Mensen die een degelijk journaal nooit of te nimmer halen, zullen door acht vaste reporters - onder wie Annabelle Van Nieuwenhuyse - worden uitvergroot,» zegt Beda Ntibanoboka, eindredacteur en samen met Luk Alloo oprichter van het productiehuis 'Blaffetuur!'.

«Elke uitzending telt zes reportages, duurt 22 minuten en wordt van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur uitgezonden. Op zondag zendt VT4 een compilatie uit van de beste reportages onder de naam 'Beste Navond'.»

Elke ochtend wordt gestart met een brainstormsessie, waarna de reporters met een camera- en geluidsman de straat op gaan. «De reporters hebben een vast profiel. Zo is Roger verslaafd aan straatinterviews, gaat Anne bij mensen op zoek naar hun favoriete gewoontes, helpt Dirk ons doorheen de dagelijkse sleur van het leven, fungeert Geert als vaste enquêteman - die bijvoorbeeld onderzoekt waarom er zoveel autobanden bij boeren liggen -, is Piet onze

mister à l'improviste

en volgt Kurt in

de trip

voor enkele uurtjes toevallige voorbijgangers.»

Elke uitzending belooft nieuwe verassingen. Met René, een vaste anchorman en een nostalgisch type die nooit afscheid heeft kunnen nemen van de jaren '50, moet dat inderdaad lukken. Hij praat het programma vanuit een studio aan elkaar.

Daarenboven mag ex-presentatrice van 'Studio.Ket' Annabelle Van Nieuwenhuyse voor 'Navond Vlaanderen!' videoclips regisseren en een toeristisch magazine maken.

«Het programma is op mijn lijf geschreven,» juicht Annabelle tussen twee opnames door. «Ik werk nu een week voor 'Blaffetuur!' en kan u verzekeren dat de sfeer hier onvoorstelbaar is. Weet je wat me zo bevalt: de reportages die ik

moet

maken, zou ik ook spontaan

willen

maken. Ik kan op een eerlijke manier werken, hoef mezelf niet te ensceneren, hoef niet geremd te zijn. En elke dag op stap mogen gaan voor televisie, jongens ik ben blij dat ik dit mag doen.»