EURO 2000 test Brugs stadion

VOETBAL

Y.T.

BR>

België - Finland is niet alleen een belangrijke test voor de nationale ploeg, maar ook voor het Jan Breydelstadion. Het organisatiecomité van EURO 2000 controleert vanavond alle facetten die tijdens het mega-tornooi fout kunnen lopen. De kleur van de tickets, de parkings, de mobiliteit, het accreditatiesysteem, de muziek en de speaker worden onder de loupe genomen

Renier test in Aberdeen

Pascal Renier, verdediger in overtal bij Club Brugge, test sedert maandag in Aberdeen. Renier proefstoomt tot eind deze week in Schotland.

Nader blijft tot jaarwisseling

Ibrahim Nader blijft tot de jaarwisseling in Brugge. Nader, die wegens ziekte voor de maandagtraining forfait gaf, had gisteren een onderhoud met Antoine Vanhove. De Club-directeur maakte de Egyptische doelman duidelijk dat hij minstens tot de jaarwisseling in Brugge moet blijven. Probleem zijn de twijfelende buikspieren van Verlinden. Als die koppig blijven tegenwerken promoveert Nader tot tweede doelman. Enkel als Verlinden volledig fit geraakt mag de Egyptenaar na de jaarwisseling naar een nieuwe ploeg uitkijken.

Milojevic mag weg

Nu Geert De Vlieger zo goed als zeker bij Anderlecht blijft, heeft Sporting een doelman op overschot. Zvonko Milojevic mag de club verlaten. Milojevic klaagt bij Anderlecht over oneerlijke concurrentie. Dit seizoen kreeg hij de kans nog niet om zich te meten met Geert De Vlieger en Filip De Wilde. Hij ligt nog vier jaar onder contract bij paars-wit.

Scifo vandaag naar huis

Enzo Scifo verlaat vandaag het Antwerpse Middelaresziekenhuis. Vanochtend ondergaat hij nog een scanneronderzoek en een radiografie. Scifo heeft precies één week hospitalisatie achter de rug. De laatste longtests die hij onderging, waren zeer bevredigend. Gisteren kreeg hij het bezoek van Pär Zetterberg, die in naam van de spelersgroep van Anderlecht zijn ploegmaat sterkte kwam toewensen.

Seizoen afgelopen voor De Tollenaere

Uit een kijkoperatie bleek gisterenmorgen dat de voorste kruisband van de linkerknie bij de Harelbeekse aanvoerder Joris De Tollenaere volledig afgescheurd is. De Tollenaere moet rekening houden met een herstelperiode van zes maanden.