Cossey en Van Geneugden leiden training Lokeren

LOKEREN -

Gisteren oefende de spelersgroep van Lokeren onder leiding van Rudi Cossey en ... Ronny Van Geneugden. «Ja, het bestuur heeft me maandag gevraagd om samen met Rudy de trainingen te leiden», aldus de Limburger. «In het belang van de club heb ik die rol aanvaard. Cossey en ik werken op voet van volledige gelijkheid, we bespreken en doen alles samen, al ben ik eindverantwoordelijk voor de tactiek.»

BR>«Het lijkt me logisch dat ik, zolang er geen opvolger is, mijn voetbalschoenen aan de haak hang. Het enige wat telt, is de ploeg optimaal klaarstomen voor de belangrijke opdrachten van de komende weken. En dat kan niet als speler-trainer. Zodra Lokeren een nieuwe trainer aanstelt, voetbal ik opnieuw mee.»

«Of deze constructie misschien behouden blijft? Weet ik niet. De voorzitter heeft alleen gevraagd om zaterdag een goede ploeg op de been te brengen. De rest zien we wel. Al heb ik zeker de ambitie om ooit proftrainer te worden», besloot de 31-jarige Van Geneugden, die in het bezit is van een Heizel-diploma.

Intussen stromen de trainerskandidaturen op Daknam binnen. «Vandaag alleen al veertien,» aldus manager Willy Verhoost. «We zullen ze allemaal rustig bekijken. De club is helemaal niet gehaast om een opvolger aan te duiden. Iedereen beschuldigt ons ervan dat we dit scenario opgezet hebben, maar we hebben écht nog niet aan een nieuwe trainer gedacht, laat staan met hem gesproken.» Gisteren kwam Willy Reynders langs om afscheid te nemen van de spelersgroep.